ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Υποκλοπές τέλος!


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάποτε το πιο σύντομο ανέκδοτο ήταν το «Αλβανός τουρίστας». Με ψιλορατσιστική διάθεση εκ μέρους των ελληναράδων, που επέμεναν να μην αναγνωρίζουν ότι «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» δεν είμαστε με τους Ιταλούς αλλά με τους Ιλλυριούς γείτονές μας.

Τέλος πάντων, πέρασε ο καιρός, σκίστηκαν στη δουλειά οι Αλβανοί, πρόκοψαν μια χαρά χαρίτσα και τώρα τους παρακαλάμε ν’ αφήσουν τους Αγίους Σαράντα (μαγευτικές παραλίες, όντως!) και να κατέβουν στα μέρη μας. Πάει αυτό το αστειάκι, άμεση ανάγκη να βρεθεί καινούριο στη θέση του.
Και βρέθηκε!
Σε πρώτη σελίδα εφημερίδας, στα «Νέα» έσκασε μύτη, φάτσα κάρτα, τύπου «οκτάστηλο» που λέγαμε και παλαιότερα οι λάτρεις του χάρτου. «Υποκλοπές τέλος» έγραφε το νούμερο ένα σε κυκλοφορία ημερήσιο φύλο της χώρας, «ερμηνεύοντας» τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega. Με συνοδεία εκτιμήσεων του τύπου:

* Κλείνει ο κύκλος των επιπτώσεων από τις παρακολουθήσεις στην κοινή γνώμη.
* Στην κορυφή των προβλημάτων η οικονομία και η ακρίβεια.
* Γιατί δεν ξεκολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκρατεί τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ.

Υποκλοπές τέλος και πήγαινε το καράβι πρίμα, με ούριο άνεμο, όρτσα τα πανιά, τον περάσαμε τον κάβο. Ώσπου ήρθε η λίστα του «Documento» με τριάντα και βάλε ονόματα παρακολουθούμενων, φίρμες όλα, ούτε ένας παρακατιανός ή παρακατιανή. Και σκίστηκε το παραπέτασμα και έφριξε το σκυλί και έμεινε παγωτό σύμπασα η επικράτεια, που νόμιζε ότι ζούσε σε έναν όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο. Μπροστά στις κάμερες μπορεί, πίσω απ’ τις κάμερες ας μην το κουράζουμε καλύτερα.
Αλλά πες ότι κάπως θα το κουκουλώνανε κι αυτό. Κάπως θα το ματσακονιάζανε, κάπως θα το κωλοτουμπιάζανε, κάπως θα το μπαλαμουτιάζανε που λέγαμε και πιτσιρικάδες. Ο μηχανισμός της σύγχυσης είχε ήδη αρχίσει να λειτουργεί από το προπερασμένο Σαββατάκι το πρωί και το μέτωπο, για αρχή τουλάχιστον, έμοιαζε ενιαίο. Κι ύστερα έχασε το μυαλό του ο κόπανος ο Άβιλα κι έκανε πέναλτυ στον Φώτη Ιωαννίδη

Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι η απόφαση του ρέφερι να σφυρίζει την εσχάτη των ποδοσφαιρικών ποινών, ήταν η αιτία του πολέμου που ξέσπασε αμέσως μετά απ’ τη λήξη του αγώνα. Κάποιοι άλλοι θα επιμείνουν ότι τέτοια φαινόμενα δεν προκύπτουν εν βρασμώ ψυχής και ότι απλώς η φωτιά που σιγόκαιγε έγινε πυρκαγιά. Για αφορμή θα κάνουν λόγο, για απλή αφορμή που πάει να κάνει το σύμπαν κολυμπηθρόξυλο...

Διότι από προχθές δεν έχουμε αψιμαχίες, έχουμε πυρηνικό πόλεμο. Με τα «Νέα» του Σαββάτου και το «Βήμα» της Κυριακής να το κάνουν ατόλη Μπικίνι το τοπίο, τόσο σφοδρές ήταν οι επιθέσεις τους προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Κούμπωσε και η δεύτερη λίστα του «Documento», με ονόματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν τα περίμενε κανείς, και πλέον δεν φτάνει όλο το ποπ κορν του κόσμου για να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις.
Και που να δείτε τι θα γίνει, όταν μας προκύψουν και γκάλοπ φρέσκα μετά από τις αποκαλύψεις του πάλαι ποτέ «συγκροτήματος». Η τελευταία, πάντως, της Prorata για την «ΕφΣυν», έδινε ένα ποσοστό 69 % να απαντά καταφατικά στην ερώτηση:
«Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας, “η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες”. Εσείς πιστεύετε ότι παρακολουθούνταν ή όχι από την κυβέρνηση αυτά τα πρόσωπα;»

Για την ιστορία «όχι» απάντησε ένα ποσοστό μόλις 25 %, πολύ κάτω δηλαδή από την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας… 

  • - το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost (14.11.2022)