ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Oι 4+1 περιφέρειες που «κονταροχτυπιούνται» Παπανδρέου, Ανδρουλάκης και Λοβέρδος


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μάχη των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς σε 15 ημέρες θα στηθούν οι κάλπες που θα αναδείξουν τους δυο υποψηφίους, οι οποίοι στις 12 Δεκεμβρίου θα κονταροχτυπούν για την αρχηγία.
Το επίκεντρο των υποψηφίων, ειδικά των τριών (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου) που αποτελούν τα φαβορί για την ηγεσία, μεταφέρεται στις πέντε περιοχές που υπάρχουν οι περισσότεροι αριθμητικά ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής.
Οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, όπου και οι τρεις δίνουν τη «μητέρα των μαχών» για την ηγεσία, περιοχή όμως στην οποία έχει ισχυρές δυνάμεις και ο Παύλος Γερουλάνος-ιδίως στην Α΄Αθηνών. Είναι επίσης η Κρήτη, όπου την κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη αμφισβητεί ο Γιώργος Παπανδρέου, η Δυτική Στερεά-Δυτ. Πελοπόννησος και η Θεσσαλία.
Υπάρχει όμως και μια ειδική περιφέρεια με ενδιαφέρον, η Μακεδονία, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει τις μικρότερες δυνάμεις του, καθώς εκεί αποτελεί «κάστρο» των λεγόμενων «βενιζελικών», από τη μάχη για την ηγεσία μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου το 2007. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όμως, ισχυρές δυνάμεις διαθέτει ο Χάρης Καστανίδης, ενώ η στήριξη της Εύας Καϊλή στον Ανδρέα Λοβέρδο αυξάνει τη δυναμική στην περιοχή του Λοβέρδου, ο οποίος κράτησε την πιο αρνητική στάση από τους υποψηφίους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως, οι δυνάμεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι ισχυρές στη Θράκη, λόγω και της στήριξης της μειονότητας.
Η εβδομάδα που ξεκινά, πάντως, θεωρείται κρίσιμη για τη διαμόρφωση των δυνάμεων στη Χαριλάου Τρικούπη, πολύ περισσότερο που την άλλη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο το ντιμπέιτ των πέντε υποψηφίων, με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό από τη στιγμή που δεν δημιουργούνται- όπως εκτιμά- οι όροι για μια ουσιαστική συζήτηση.

Βασίλης Σκουρής / Παιχνίδια Εξουσίας (ieidiseis.gr)