ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Απαγωγή δημοσιογράφου μέσα από τα γραφεία εφημερίδας


Δημοσιογράφος λιβυκής καταγωγής απήχθη από αγνώστους στη Βεγγάζη, σύμφωνα με τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Η Γενική Αρχή Τύπου καταδικάζει, με τον εντονότερο τρόπο, την απαγωγή του Σιράτζ Αμπντελχαφίντ αλ Μογκάσμπι, δημοσιογράφου που συνεργάζεται με το παράρτημα της Αρχής στη Βεγγάζη, από μια ομάδα αγνώστων».
Ο πρόεδρος της αρχής επισήμανε ότι «ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα της αλ Μαντίνα και εγώ επικοινώνησα ο ίδιος με τον εισαγγελέα».
Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτόν, οι δράστες μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας Αλ Χαγιάτ, για την οποία εργάζεται ο Μογκάσμπι, «απειλώντας και εκφοβίζοντας υπαλλήλους και δημοσιογράφους». Η εφημερίδα στεγάζεται στο κτίριο της Αρχής. Αρνήθηκαν να δείξουν κάποιο επίσημο έγγραφο ή τις ταυτότητές τους και πήραν τον Μογκάσμπι μαζί τους.
Η Γενική Αρχή Τύπου, καταδικάζοντας αυτήν την ενέργεια που «παραβιάζει τους νόμους που προστατεύουν τον Τύπο και τους δημοσιογράφους», κάλεσε «όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας» να ενεργήσουν γρήγορα για να εξακριβωθεί τι συνέβη στον Μογκάσμπι.
Η Λιβύη κατατάσσεται στην 165η θέση, σε σύνολο 180 χωρών, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, στον κατάλογο που συντάσσουν κάθε χρόνο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
- απο το documentonews