ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Δέκα γυναίκες, δέκα αφηγήσεις


To Πρώτο Πρόγραμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και θα μεταδοθούν από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτο Προγράμματος.
Οι 10 γυναίκες που διαβάζουν τις μαρτυρίες των κακοποιημένων γυναικών είναι οι:
Χριστίνα Βίδου (δημοσιογράφος), Τίτσα Δερνίκου (δημόσιος υπάλληλος), Αμαλία Κατσιφάρα (υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής), Ιωάννα Μοίρα (υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο), Βασιλική Μπουργκανού (δικηγόρος), Δανάη Παπακωνσταντίνου (αρχιτέκτονας), Φρόσω Παύλου (δημοσιογράφος), Μαρία Τεχνοπούλου (καθηγήτρια γαλλικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), Ευτυχία Φαναριώτη (ηθοποιός), Νίκη Φραγκέλλη (σπουδάστρια δραματικής σχολής).
Επίσης, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, από τις 13:00 ώς τις 14:00, η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τις πολλαπλές μορφές βίας που υφίστανται οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους με βασική καλεσμένη την κοινωνική ψυχολόγο Μανουσία Κυπραίου. Η κυρία Κυπραίου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Ομαδική Ψυχοθεραπεία με βάση το διεθνές γνωσιακό ψυχαναλυτικό μοντέλο του Irvin Yalom (Yalom Institute). Εκπαιδεύτηκε ως Συμπεριφορική Θεραπεύτρια Οικογένειας στην ψύχωση από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας (Ε.Π.Ι.Ψ.Ι.).
Κατά τη διάρκεια του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί μία ζωντανή performance σε κείμενο της Σοφίας Γουργουλιάνη.