ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Πως γίναμε έτσι; Μια κοινωνία έτοιμη να κατασπαράξει την υπόλοιπη μισή!


Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής παίρνει θέση, μετά τον Αντώνη Καφετζόπουλο και άλλους συναδέλφους του, για την απόφαση του Αρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση.. «Ρινόκερος», καθώς όπως είπε δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Ο Σερβετάλης είχε δηλώσει σε παράγοντες της παράστασης ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα δέχονται μόνο εμβολιασμένους. 
Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Χάρη Μαυρουδή στο facebook:
ν και θεωρώ τον εμβολιασμό μονόδρομο προκειμένου να υποχωρήσει η πανδημία, ομολογώ πως δεν έχω αποφασίσει μέσα μου αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την κίνηση Σερβετάλη.
Από τη μια σκέφτομαι πως αν υπήρχε συλλογική σύμβαση εργασίας τώρα δε θα μιλούσαμε για άνεργους ηθοποιούς και τεχνικούς και σίγουρα δεν ευθύνεται ο Σερβετάλης που οι ηθοποιοί δεν παλεύουμε για συλλογική σύμβαση.
Από την άλλη επίσης διαφωνώ με την οπτική του Σερβετάλη και αυτό επειδή κινητήριος δύναμή του είναι θρησκευτικοί και όχι κοινωνικοί λόγοι. Επιλέγει σε ένα ζήτημα που είναι επιστημονικό, τη θρησκεία και όχι την επιστήμη και τον ορθολογισμό! Είναι με τη λάθος πλευρά!
Ο ίδιος όμως (και εδώ είναι αυτό που με μπερδεύει μέσα μου) είναι συνεπής με την απόφασή του και δέχεται να πληρώσει με την ανεργία του και την «ρήξη» με την Παραγωγή το τίμημα που θα έρθει. Αυτό του το αναγνωρίζω!
Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος και με σοκάρει, είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός, η ανθρωποφαγία που κυριαρχεί σήμερα σε πολλές αναρτήσεις συναδέλφων και πολιτών.
Μια κοινωνία έτοιμη να κατασπαράξει την υπόλοιπη μισή!
Πως γίναμε έτσι; Σε μια χρονιά που υποτίθεται γιορτάζουμε την επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του κράτους και του έθνους μας, ετοιμοπόλεμοι να αλληλοσκοτωθούμε!
Δε μπορεί το εξιλαστήριο θύμα να είναι ο κάθε Σερβετάλης ο οποίος σε τελική ανάγνωση δεν αποφασίζει για τον χειρισμό της κρίσης!
Δεν είναι ο Σερβετάλης αυτός που ευθύνεται για το γεγονός πως το ΕΣΥ δεν έχει στηριχτεί αυτά τα δύο χρόνια. Που τα ΜΜΜ δεν έχουν πολλαπλασιαστεί! Που οι μαθητές αυξήθηκαν μέσα στις σχολικές τάξεις και που δεν γίνονται προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω ζητήματα!"