ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κομμούνια στην Αυστρία, Πλεύρης εδώ! Πωτς γκένεν, αυτό;


Υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός από τα τσικό του ΛΑΟΣ…

του Χρήστου Ξανθάκη 

Κάθομαι τώρα εγώ και σκαλίζω σαν όρνιθα τις ιστοσελίδες και περνάω απ’ τους Zοornalistas και βλέπω ότι αναδημοσιεύουν μια νόστιμη είδηση από το media.gr για το πώς πήγε ο Θάνος ο Πλεύρης

στον ΣΚΑΪ και συνάντησε τα διευθυντικά στελέχη και φάγανε και τα είπανε και τους ενημέρωσε, αλλά γιατί να κουράζομαι να τα γράφω εγώ, αφού ανακάλυψε ο Θεούλης το κόπυ πάστε, τη χαρά κάθε δημοσιογράφου; Ρε τα ματζόρια, λοιπόν:

«Γεύμα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ είχε μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον επικεφαλής του Ενημερωτικού Τομέα του τηλεοπτικού σταθμού, Βασίλη Παπαδρόσο, και τον διευθυντή του ραδιοφώνου, Βασίλη Χιώτη. Παρόντες ήταν και μια σειρά επιτελικών στελεχών της ενημέρωσης του καναλιού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της δημοσιογραφικής κάλυψης της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η κοινωνία σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, αλλά και τα μηνύματα περί ατομικής ευθύνης, τήρησης των μέτρων προστασίας και αύξησης του εμβολιασμού, για την εκπομπή των οποίων τα ΜΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Αυτά με το γεύμα του υπουργού Υγείας και οφείλω να καταγγείλω το ελλιπές ρεπορτάζ, γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι περιδρόμιασε. Σφυρίδα άραγε; Μπιφτέκια μήπως; Κάτι πιο τολμηρό, του τύπου Σαλτιμπόκα αλά Ρομάνα; Δεν πιστεύω να την έβγαλε ο άνθρωπος με καμιά τυρόπιτα και Μίλκο, φοιτητικά κι έτσι; Εκτός κι αν πέρα απ’ τα μηνύματα περί ατομικής ευθύνης ήθελε να μεταδώσει και κάνα μήνυμα του τύπου σεμνά και ταπεινά. Αχ, περασμένες  μου αγάπες, καραμανλικές!

Ενώ όμως στα μέρη μας βολευόμαστε με τα τσικό του μπάρμπα Γιώργου του Καρατζαφέρη, στην Αυστρία που είναι μακράν το πιο κοιμίσικο έθνος της Ευρώπης (χρρρρρρρρ…), βρήκαν το θάρρος κι έβγαλαν κομμουνίστρια δήμαρχο στο Γκρατς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Την εξηντάχρονη Έλκε Καρ, που πήρε σχεδόν το τριάντα τοις εκατό των ψήφων, ενώ το κόμμα της, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αυστρίας ίσα ίσα ακουμπάει το ένα τοις εκατό στις βουλευτικές εκλογές.

Κατάφερε, μάλιστα, η Καρ να εκθρονίσει τον επί δεκαοκτώ έτη δήμαρχο Ζίγκφριντ Ναγκλ που έλαβε είκοσι έξι τοις εκατό και ανήκει στο δεξιό, δεξιότατο Λαϊκό Κόμμα του μέχρι πρότινος ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς. Και να σκεφτείτε ότι ο Ναγκλ είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια αμέτρητα έργα υποδομών και κατασκευής νέων κτιρίων. Οργασμός πραγματικός, σαν να λέμε, αλλά πολύς κόσμος διαμαρτυρότανε ότι οι εργολάβοι κέρδιζαν πολύ περισσότερο από τους πολίτες…

Εκεί πάτησαν η Καρ και οι παραφυάδες της (πάντοτε ο κομμουνισμός έχει παραφυάδες!), επικοινωνώντας πόρτα πόρτα με τους πολίτες και περνώντας το μήνυμα για φθηνότερη και καλύτερη στέγη. Όχι βουλεβάρτα δηλαδή, όχι λεωφόρους, όχι πλατάνια στις κεντρικές οδούς του Γκρατς (σημύδες, φιλύρες, κάτι φανταιζί τέλος πάντων), αλλά κεφάλι σκυφτό και δουλειά υποδομών. Σκεφτείτε ότι όπως έγραψε στην ΕφΣυν ο Δημήτρης Δημητρακούδης, οι κομμουνιστές λειτουργούν στο Γκρατς από το 1992 κιόλας τον «αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης ενοικιαστών», όπου παίρνει ο κοσμάκης και ενημερώνεται για τις αυξήσεις ενοικίων, τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα, τις αγωγές καταγγελίας και έξωσης κλπ. κλπ. κλπ.

Κουράζονται, εν ολίγοις, βάζουν πλάτη, φτύνουν αίμα, αλλά τους βγαίνει. Και απέκτησαν δημαρχίνα παρακαλώ, σε ένα κράτος που ακούει για κομμούνια και κομμουνισμό και βγάζει όλες τις καντήλες του ντουνιά. Εδώ, πάλι, στην πατρίδα της δημοκρατίας, έχουμε υπουργό Υγείας τον Πλεύρη να μας διαβεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά με το ΕΣΥ, ότι γιγαντώνεται το σύστημα της δημόσιας υγείας αυτή την ώρα που μιλάμε, ότι πανδημία ποια πανδημία ρε κόπανε και δώσε μηνύματα στο φιλοθεάμον κοινό. Άντε να βγάλει κι αυτός ο άνθρωπος τη Λίστα του, να τελειώνουμε, γιατί μόνο με γεύματα κανείς δεν χόρτασε. Εκτός πια κι αν επρόκειτο περί φιλέτου!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr (26.11.2021)