ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Έντονες αντιδράσεις για την «ακατανόητη» απόφαση των ΗΠΑ να μην χορηγήσουν βίζα στον Κούλογλου


Για «ακατανόητη» απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντιδρώντας στη μη χορήγηση βίζας στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου. «Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως σημειώνει «η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου».
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογραμμίζει με νόημα ότι «για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία».
Θυμίζουμε ότι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι είχε ζητήσει «σαφείς εξηγήσεις» από τον υπηρεσιακό πρέσβη των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες για τους λόγους για τους οποίους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, δεν λαμβάνει βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.
Ο ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας της Αριστεράς, δεν έχει λάβει βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ακόμη και για αποστολές που αποτελούν μέρος των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων από τότε που εξελέγη ευρωβουλευτής το 2014.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν του αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας για να ταξιδέψει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
.