ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Καφετζόπουλος για Σερβετάλη: Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται


Υποκρισία καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς στον Άρη Σερβετάλη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Χωρίς να τον κατονομάζει, ο Καφετζόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, σε κόκκινο πλαίσιο με..μονόκερους, σημειώνει ότι «η υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται», παίρνοντας έτσι θέση στο ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», στο θέατρο Κιβωτός.
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μπήκε στον χορό των αντιδράσεων που είναι πολλές και στο μεγαλύτερο βαθμό επικριτικές για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη.
«Η τέχνη είναι για όλους», υποστηρίζει ο Άρης Σερβετάλης και αρνείται να συμβιβαστεί με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα.


Η Φαίη Κοκκινοπούλου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Ο ηθοποιός Θάνος Μπίρκος, ο οποίος και συμμετέχει επίσης στην παράσταση Ρινόκερος με τον Άρη Σερβετάλη, μίλησε για την απόφαση του συναδέλφου του: «Οφείλω να σεβαστώ την άποψή του. Αυτός θα πρέπει όμως, επίσης να σεβαστεί τις επιπτώσεις της απόφασής του απέναντι στους συναδέλφους του».

Με την σειρά του, την άποψή του κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».