ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Καρακούσης: «Τι με προέτρεψε να κάνω ο εκδότης μας Βαγγέλης Μαρινάκης»...

Χωρίς τη Δήμητρα Κρουστάλλη στην ταυτότητά της κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Στη διεύθυνση σύνταξης παρέμεινε μόνο το όνομα του Ζώη Τσώλη χωρις κάποια άλλη μεταβολή.
Θυμίζουμε ότι η πολιτική συντάκτρια παραιτήθηκε από ΤΟ ΒΗΜΑ, μετά από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας, αποδίδοντας την παραίτησή της σε «ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου» και καταγγέλλοντας.. πως «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».
Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ο διευθυντής Αντώνης Καρακούσης με πρωτοσέλιδο άρθρο του εκτός του ότι ονειρεύεται «μέρες καλής δημοσιογραφίας» (δείτε ΕΔΩ) δεν παραλείπει να αναφερθεί να αναφερθεί στο επίμαχο ρεπορτάζ της 29ης Νοεμβρίου 2020 και στον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Πριν τρεις εβομάδες συζητώντας με τον εκδότη μας Βαγγέλη Μαρινάκη για το κύμα της δεύτερης πανδημίας, με προέτρεψε "δεν στέλνεις κάποιον στη Βόρεια Ελλάδα να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει"(...) Το συζητήσαμε με τη διευθυντική ομάδα, οργανώσαμε αποστολή, συλλέξαμε πληροφορίες για τις διχογνωμίες και όλα αυτά που διαδραματίζονται στα κρίσιμα κέντρα διαχείρισης του κορονοϊού. Συνθέσαμε ολα τα στοιχεία, τα κατανείμαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάπως έτσι "στήσαμε" το επίμαχο φύλλο(...)».