ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Αποτυχημένη ελληνική πατέντα το click away στο λιανεμπόριο


Περίπου δέκα μέρες πέρασαν από την πρεμιέρα του περίφημου click away στο λιανεμπόριο και τα συναισθήματα του εμπορικού κόσμου είναι, αν μη τι άλλο, ανάμεικτα σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του μέτρου για τον τζίρο των καταστημάτων. Από τη μία υπάρχουν οι μεγάλες αλυσίδες, που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και γενικότερα τις απαραίτητες υποδομές για να.. υποστηρίξουν το click away, και από την άλλη τα καταστήματα στις γειτονιές, τα οποία μιλούν για ανεφάρμοστο μέτρο που ευνοεί τους μεγάλους έναντι των μικρών.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων σε τοπικές αγορές, όπως στο Χαλάνδρι, στη Νέα Σμύρνη ή στην περιφέρεια, επισημαίνουν ότι, ακόμα κι αν διαθέτουν e-shops, δεν έχουν τους αναγκαίους εξωτερικούς χώρους για παραδόσεις παραγγελιών. Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται ακόμα και σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου και μόνο η σκέψη να χρησιμοποιηθούν εμπορικές πιάτσες όπως ο πεζόδρομος της Ερμού ως σημείο εξυπηρέτησης click away προκαλεί εφιάλτες.

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γ. Καλούμενος stopontiki - oλόκληρο EΔΩ