ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ανασχηματισμός: ο Μητσοτάκης «μόνος στο σπίτι» γράφει - σβήνει!


Σε νευρική κρίση βρίσκονται υπουργοί και υφυπουργοί καθώς πλησιάζει η ώρα του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού, όπως σε νευρική κρίση βρίσκονται και οι «γαλάζιοι» βουλευτές που ευελπιστούν πως η νέα χρονιά θα τους φέρει ως δώρο ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.
Ο πρωθυπουργός αναζητεί τον.. κατάλληλο χρόνο να προχωρήσει στις κυβερνητικές αλλαγές, καθώς η επικαιρότητα παράγει συνεχώς νέα θέματα, ενώ από την άλλη πιέζεται από την κυβερνητική φθορά των τελευταίων ημερών να δώσει την αίσθηση μιας νέας αρχής. Αυτή τη στιγμή, ως πλέον κατάλληλος χρόνος φαίνεται να είναι ο χρόνος μετά τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό, χωρίς να αποκλείει κανείς την έκπληξη της αξιοποίησης των χρόνων των εορτών.
Το εγχείρημα των κυβερνητικών αλλαγών, παρά την πρόθεση να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, ενδέχεται να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα και να επιφέρει εμφανή δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πρώτον, επειδή όποιος υπουργός απομακρυνθεί, όσο και αν επιχειρηθεί να του «χρυσώσουν το χάπι», θα φύγει ως αποτυχημένος. Δεύτερον, όποιος βουλευτής δεν υπουργοποιηθεί τώρα, ενδέχεται να μην ενεργοποιηθεί ποτέ, πολύ περισσότερο καθώς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι απολύτως πάνω στο τραπέζι. Και τρίτον, επειδή τυχόν μετακινήσεις θα σημειωθούν στο εσωκομματικό χρηματιστήριο και θα έχουν επιπτώσεις στην επόμενη ημέρα των κυβερνητικών αλλαγών.

- διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis EΔΩ