ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις Ορχήστρες και τη Χορωδία της ΕΡΤ


Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με εννέα νέες παραγωγές και δύο αρχειακές, ζεσταίνουν τις άδειες αίθουσες των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων μεταφέροντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και τις ευχές για μια Καλή Χρονιά στις τηλεοράσεις και στους ραδιοφωνικούς δέκτες μας.
Συναυλίες, κάλαντα, ύμνοι, κονσέρτα, παραμύθια, μιούζικαλ, νέα έργα,.. μαέστροι, σολίστ και μουσικοί σε συναρπαστικά προγράμματα από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μέγαρο Μουσικής, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Ηρώδειο και το θέατρο Παλλάς.
Συντονιστείτε και ανακαλύψτε τη μουσική στην ΕΡΤ2, την ΕΡΤ3, την ΕΡΤWorld, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στο Τρίτο Πρόγραμμα, στη Φωνή της Ελλάδας και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (9.58fm & 102fm).
Αναλυτικά με σειρά πρώτης μετάδοσης:
Παραδοσιακά κάλαντα
Η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζει τρία παραδοσιακά κάλαντα κινηματογραφημένα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών σε ειδικές διασκευές των Δ. Μηνακάκη, Κ. Κεραμάρη και Χρ. Σαμαρά, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Πλόκα.
Εμβόλιμες μεταδόσεις στη ροή των προγραμμάτων ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡTWorld, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Φωνή της Ελλάδος, ραδιόφωνα ΕΡΤ3 (9.58fm & 102fm).

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με έργα Τζ. Γκαμπριέλι, Μ. Πρετόριους, , Μ. Αδάμη, Β.Α. Μότσαρτ, Γκ. Φρ. Χέντελ.
Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Γιώργος Πέτρου
Μουσική διεύθυνση Χορωδίας: Αγγελική Πλόκα
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
ΕΡΤ2 Παραμονή Χριστουγέννων στις 19.00 | Φωνή της Ελλάδας Χριστούγεννα στις 17.00 (ώρα Ελλάδας)| Τρίτο Πρόγραμμα 2.1.21 στις 14.30 | ERTWorld

Η Μελωδία της Ευτυχίας
Τα πιο αγαπημένα τραγούδια του διάσημου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ σε μουσική του Ρίτσαρντ Ρότζερς με ελληνικούς στίχους σε νέα ενορχήστρωση από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Ερμηνεύει η Βάσια Ζαχαροπούλου
Ενορχήστρωση: Γιάννης Μεντζελόπουλος
Μετάφραση στίχων: Αλεξάνδρα Κουρμπέτη – Αραβίδη
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Δεύτερο Πρόγραμμα | Φωνή της Ελλάδας Χριστούγεννα 01.00 (ώρα Ελλάδας) | 9.58fm & 102fm Χριστούγεννα στις 20.00

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Ένα ταξίδι, στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από την κλασική νουβέλα του Τσαρλς Ντίκενς, «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», με ήρωα τον σκληρόκαρδο τσιγκούνη Σκρουτζ.
Αφήγηση: Δημήτρης Πιατάς
Διασκευή-κείμενο–σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ψωμά
Μεταγραφή–ενορχήστρωση: Θοδωρής Λεμπέσης
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
ΕΡΤ2 Χριστούγεννα στις 19.00 | ΕΡTWorld

Τρία Παραδοσιακά Παραμύθια για αφηγητή και μικρό μουσικό σύνολο
Η Κάλλω, η Μάρμπω και οι καλικάντζαροι, Το τυχερό δέντρο, Ο μυλωνάς και οι καλικάντζαροι
Αφήγηση: Γεράσιμος Γεννατάς
Με τα μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Λίλια Εσίποβα (άρπα), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί) και Αλέξανδρο Μποτίνη (τσέλο).
Τρίτο Πρόγραμμα 26.12.20 στις 14.30 | Φωνή της Ελλάδας Παραμονή Χριστουγέννων 17.00 (ώρα Ελλάδας) | 9.58fm & 102fm 25.12.20 στις 09.00

Να τα πούμε;
Νέα πρωτότυπα κάλαντα και ιστορίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων από νέους συνθέτες και ερμηνευτές σε ειδική ενορχήστρωση για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Βασισμένο σε ιδέα και ανάθεση του «Ελληνικού Σχεδίου» με μουσική Άγγελου Αγγέλου, Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη, Νεφέλης Λιούτα, Γιώργου Χατζηπιερή, Φένιας Χρήστου και σε στίχους Καλλιόπης Ευαγγελίδη, Έμης Σίνη, Νεφέλης Λιούτα, Γιώργου Χατζηπιερή, Φένιας Χρήστου.
Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός, Γιάννης Βρυζάκης, Νεφέλη Λιούτα, Φένια Χρήστου
Συμμετέχει η χορωδία του Πάντειου Πανεπιστημίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη.
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Δεύτερο Πρόγραμμα | Φωνή της Ελλάδας Χριστούγεννα 18.30 (ώρα Ελλάδας) | 9.58fm & 102fm 25.12.20 στις 08.00

Καλή Χρονιά με Μιούζικαλ
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αλλαγή του χρόνου με αγαπημένα τραγούδια από διάσημα μιούζικαλς.
Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Νάντια Κοντογεώργη.
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
ΕΡΤ2 Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 24.00 (η μετάδοση αρχίζει στις 22.30)

Ο Πέτρος και ο Λύκος στο Καρναβάλι των Ζώων
Μια ξεχωριστή συναυλία με αγαπημένα έργα για όλη την οικογένεια, «Greensleeves» του Ρ.Β.Ουίλλιαμς, «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Καμίγ Σεν Σανς και «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Αφήγηση: Λευτέρης Ελευθερίου
Σολίστ: Νεφέλη Μούσουρα, Γιώργος Πέτρου
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
ΕΡΤ2, Πρωτοχρονιά στις 14.00 | ΕΡTworld

Συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Ναό του Ποσειδώνα

Ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο, που έχει ως πηγή έμπνευσης το μεγαλειώδες έργο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα», σε μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, κινηματογραφημένο στον Ναό του Ποσειδώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Βερόνικα Δαβάκη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Γιώργος Φλωράκης
Διεύθυνση Χορωδίας: Αγγελική Πλόκα
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΡΤ
ΕΡΤ2 Πρωτοχρονιά στις 17.00

Πάμε Σινεμά;
Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου, σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2019, στο Ηρώδειο, με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης
ΕΡΤ2 Πρωτοχρονιά στις 18.00 | Από το Αρχείο της ΕΡΤ

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα
Μία συναυλία-αφιέρωμα στον εμβληματικό ροκ κιθαρίστα και συνθέτη Γιάννη Σπάθα, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής από το θέατρο Παλλάς.
Συμμετέχουν: Βασίλης Λέκκας, Νάνα Μπινοπούλου, Γιώργος Τρανταλίδης, Νίκος Σπάθας, JacksFull.
Ενορχήστρωση: Κώστας Παπαδούκας
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
ΕΡΤ2 Πρωτοχρονιά στη 01.00 | Από το Αρχείο της ΕΡΤ