ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Η αμήχανη «νέα αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ


O Αλέξης Τσίπρας με το χθεσινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών έδειξε το 2021 ως χρονιά δυνάμει ανατροπής και μιας «νέας αλλαγής». «Ας κάνουμε», έγραψε, «ό,τι περνά από το χέρι μας το 2021 να είναι ο χρόνος μιας σωτήριας αλλαγής στην πορεία της χώρας».
Έγραψε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει τη μεγάλη ευθύνη να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις αλλά και να τις καθοδηγήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο αλλαγής και νίκης». Και «να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας κοινωνικής αλλά και πολιτικής πλειοψηφίας που θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του αυταρχισμού και της ταξικής μεροληψίας, προκειμένου μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στον δρόμο της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Κοινώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους δύο μείζονες στόχους – της κυβερνητικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης. Τους έθεσε όμως ως ευχή και όχι ως συμπαγές πολιτικό σχέδιο και ως ώριμο κοινωνικό αίτημα. Υπονόησε εκλογές αλλά δεν τις ζήτησε. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη της καθοδήγησης στο σχέδιο «αλλαγής και νίκης» αλλά μάλλον αναγνώρισε ότι η ευθύνη αυτή εκκρεμεί. Μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση αλλά δεν την προσδιόρισε.
- από κείμενο της Νικόλ Λειβαδάρη στο TVXS (ολόκληρο ΕΔΩ)