ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Απέλασαν Γάλλο πολίτη επειδή είναι αναρχικός!

Εχοντας ζήσει οχτώ χρόνια στην Ελλάδα, ο Ερόλ δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πως μια μέρα θα τον συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. επειδή... περπατούσε στον δρόμο, θα τον κρατήσει όμηρο στην Αμυγδαλέζα, θα τον βάλει δεμένο χειροπόδαρα σε πτήση προς Γαλλία και θα τον παραδώσει στην εκεί αστυνομία ως «κίνδυνο εθνικής και πολιτικής ασφάλειας», μόνο και μόνο.. επειδή είναι δραστήριος αναρχικός ακτιβιστής.
Ενας Γάλλος υπήκοος, ο Ερόλ, κάτοικος Ελλάδας εδώ και οκτώ χρόνια, με καθαρό ποινικό μητρώο, 13 μέρες μετά την αναίτια σύλληψή του στις 6 Δεκεμβρίου, απήχθη κυριολεκτικά από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και με συνοπτικές διαδικασίες απελάθηκε με τη βία στη Γαλλία.
Συνελήφθη με πρόσχημα τη «διασπορά του ιού» την ώρα που περπατούσε μόνος στα Εξάρχεια και γύρισε, γιατί άκουσε κόσμο να φωνάζει για βοήθεια στην απειλή της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με εκατοντάδες άλλους εκείνη την ημέρα (374 προσαγωγές και 135 συλλήψεις), όλοι στριμωγμένοι από δεκάδες αστυνομικούς, και στη συνέχεια του επιβλήθηκε πρόστιμο και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διασπορά του Covid-19.
Ο ίδιος στη ΓΑΔΑ μαζί με έναν δικηγόρο επανέφερε ένα παιδί 18 χρόνων, το οποίο έπαθε επιληπτικό σοκ. Μία ώρα μετά, ο Ερόλ απομονώνεται και μεταφέρεται στην Πέτρου Ράλλη με σκοπό τη δρομολόγηση της απέλασής του με αιτιολογία πως αποτελεί κίνδυνο για τη «δημόσια υγεία». Στη συνέχεια οδηγείται στην Αμυγδαλέζα όπου από τις 10 Δεκεμβρίου κρατείται σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης, έγκλειστος 24 ώρες στο κελί, χωρίς καν προαυλισμό. Παράλληλα στερείται –όπως και άλλοι συγκρατούμενοί του– οποιαδήποτε πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο. Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζεται η απέλασή του και η απαγόρευση εισόδου του στην Ελλάδα μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου του 2027!

- από κείμενο του Κ. Ζαφειρόπουλου στην ΕφΣυν (ΕΔΩ)