ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Αγωγές και μηνύσεις για την υπόθεση Folli-Follie ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα του Ομίλου Folli Follie με την προσκόμιση στοιχείων που έχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα. Η εξέλιξη αυτή θέτει υπό έρευνα από την Εισαγγελία τα στοιχεία με το υλικό να αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής.. εισαγγελικής εξέτασης.
«Η Ν.Δ. για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί».
Με την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενήργησε ο ελεγκτικός οίκος Price Waterhouse Coopers κοινοποίησε στην ανακρίτρια της υπόθεσης την έκθεση των ελεγκτών του, στην οποία φαίνεται να αξιοποιούνται στοιχεία από κατασχέσεις που έγιναν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εργαζομένων της Folli Follie τα οποία παραπέμπουν σε συνεννοήσεις με πολιτικά πρόσωπα για διευκολύνσεις που επεδίωκαν στελέχη του Ομίλου τον Μάιο του 2018 και αφού είχε ξεσπάσει το λεγόμενο σκάνδαλο με τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς εταιρίας κοσμημάτων.
Στην ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία ο υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Follie Follie είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρίες του Ομίλου.
«Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως η Δικαιοσύνη «θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά».
Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Ν.Δ.: Ο Αλ. Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Follie-Follie.
Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναφέρει ότι «τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Φλαμπουράρης: Η λάσπη που προσπαθούν να ρίξουν θα γυρίσει πίσω

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε η αντίδραση του Αλ. Φλαμπουράρη. «Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της FOLLI – FOLLIE. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ' αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου» δηλώνει ο πρώην υπουργός Επικρατείας.
«Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια», προσθέτει.
Ανάλογη η αντίδραση και του Αλ. Χαρίτση. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση», αναφέρει.
Με αφορμή «τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες "ανώνυμες πηγές"», ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Αραχωβίτης, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχει. «Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη», υποστηρίζει. 
O τ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή.
Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε.
Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie.
Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί.
Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί.
Είναι προφανές πως κάποιοι για ακόμη μία φορά επιχειρούν με μηχανορραφίες να στήσουν αβάσιμες συκοφαντίες, με πρόσχημα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς μου.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου.
Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω."

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie. Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης.                                                                                   - από το efsyn