ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σύλλογος «Αμυμώνη» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της.. εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
To Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00, στην εκπομπή «Προσφέρω» η Χριστιάνα Ζώτου, υπεύθυνη Συντονισμού του Συλλόγου «Αμυμώνη», είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στο Πρώτο Πρόγραμμα. Μιλά για το έργο και τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, «Αμυμώνη» και το πώς μέσω των προγραμμάτων του βοηθά και εκπαιδεύει παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες και στηρίζει τις οικογένειές τους.
Η Χριστιάνα Ζώτου παρουσιάζει το πρόγραμμα «Πρώιμη Παρέμβαση» που βοηθά στην αξιολόγηση της λειτουργικής όρασης των παιδιών, τη διάγνωση των αναγκών τους και την επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου, καθώς και το Κέντρο Ίριδα που με τα ημερήσια εξατομικευμένα προγράμματα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων καθημερινής ζωής των εκπαιδευόμενων. Επίσης, μιλά για το πρόγραμμα του Ξενώνα Πολίχνη και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη», που μέσω των προγραμμάτων της συμβάλλει στην εκπαίδευση για την απόκτηση και διατήρηση δεξιοτήτων αλλά και στην ψυχαγωγία που είναι απαραίτητη και ουσιαστική για τη ζωή των εκπαιδευόμενων. Ακόμη, μιλά για τη δράση «Παραμύθι χωρίς όρια», την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ακουστικών παραμυθιών που προσφέρει στα παιδιά με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να απολαύσουν αγαπημένα παραμύθια σε μία δραστηριότητα που έως τώρα στερούνταν λόγω έλλειψης κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού και αναλύει τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης παραμυθιών με 3D εικονογράφηση. Δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προγράμματα μουσικοθεραπείας αλλά και στα «Ονειρέματα», το μουσικό σχήμα της Αμυμώνης.