ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η κλήση σας... διαγράφηκε

Μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να έχει καλέσει ετεροχρονισμένα χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. να σπεύσουν στα ταμεία του ώστε να πληρώσουν κλήσεις για προ ετών παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κατηγορείται από τη δημοτική αντιπολίτευση για πρακτικές μη χρηστής διοίκησης, όμως την ίδια στιγμή διαγράφει κλήσεις και.. (κυρίως) προσαυξήσεις, επικαλούμενος το «πνεύμα χρηστής διοίκησης» που πρέπει να διέπει τις ενέργειές του, καθώς και «το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, όργανο όπου προεδρεύει ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, λαμβάνονται αποφάσεις για διαγραφές οφειλών από κλήσεις με αξιοποίηση σχεδόν κάθε δυνατότητας που επιτρέπει ο νόμος. Εχουν προηγηθεί σχετικά αιτήματα οφειλετών προς τον Δήμο που τεκμηριώνουν μη έγκαιρη ειδοποίησή τους ή λανθασμένα στοιχεία στις κλήσεις, αλλά και σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών που αποδέχονται την υπαιτιότητά τους.
Πηγές εξοικειωμένες με αντίστοιχες υποθέσεις δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο να… διεισδύουν και ορισμένες εξυπηρετήσεις ή «χάρες» στο σύνολο των υποθέσεων που εισάγονται προς διαγραφή. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι ο Δήμος Αθηναίων έρχεται να δικαιώσει την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση για την υπόθεση των κλήσεων, αλλά και τις ενστάσεις πολλών πολιτών για λάθη στα ειδοποιητήρια που έλαβαν.
- από ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)