ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Τι λέει ο Φιλίστωρας Δεστεμπασίδης για Novartis

Και τι απαντάει ο Τάκης Χατζής του newpost

To πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρας Δεστεμπασίδης μετά τη δημοσιοποίηση της συζήτησης που είχε με το newpost, εξέδωσε επωνύμως ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν συναίνεσε στη δημοσιοποίηση της συζήτησης αυτής.
Ο Φ. Δεστεμπασίδης, ο οποίος..
υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, διαμηνύει πως «ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται» και σημειώνει πως, όταν και εφόσον κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσει όσα γνωρίζει, όσα άκουσε, όσα κατάλαβε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:
«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής:
Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr.
Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.
Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα.
Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ.
Με εκτίμηση,
Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»
Τι απαντά ο Τάκης Χατζής της ιστοσελίδας newpost.gr:
«Τον κ. Δεστεμπασίδη δεν τον κάλεσα ως ιδιώτης για να κάνουμε ιδιωτική συζήτηση. Δεν έχουμε άλλωστε οποιαδήποτε γνωριμία ή κοινωνική σχέση που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Τον κάλεσα επωνύμως ως δημοσιογράφος του Newpost και του έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, που απασχολεί το πανελλήνιο, και του εύλογου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, η συζήτηση με τον κ. Δεστεμπασίδη δημοσιοποιήθηκε αυτούσια, χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενό της. Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.
Το Newpost, σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδέποτε χαρακτήρισε τον κ. Δεστεμπασίδη ούτε ως «Αικατερίνη Κελέση», ούτε ως Μάξιμο Σαράφη. Χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό του ακόμη και στον τίτλο του θέματος.
Άλλωστε, αναφέραμε ότι φέρεται να είναι εκ των “προστατευόμενων μαρτύρων” λόγω των φημών και δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος. Γι αυτό και ζητήσαμε τη δική του άποψη για το ζήτημα, την οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια.
Τα υπόλοιπα είναι, όντως, ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».