ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

«Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου»

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην στέλεχος της Novartis, μιλάει στο Newpost

Ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων δηλώνει πως έχει ο φερόμενος ως δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, υπό το ψευδώνυμο «Κελέση», με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία το Newpost.
Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, αν και, προφανώς, δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι..
πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis. Όμως – όπως ρητώς δηλώνει – δεν γνωρίζει τίποτε για χρηματισμό πολιτικών καθώς, όπως σημειώνει: «οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου».
Το πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, με τις αναφορές του στο Newpost υπαινίσσεται ότι άλλα στελέχη της εταιρείας είχαν την ευθύνη της επαφής με την πολιτική ηγεσία.
Ο φερόμενος ως «προστατευόμενος μάρτυρας» αρνείται οποιαδήποτε επίσημη δήλωση, επικαλούμενος την εν εξελίξει δικαστική έρευνα ενώ δηλώνει ότι από τη Novartis αποχώρησε οικειοθελώς, χωρίς αυτή η αποχώρηση να συνοδεύεται από οικονομικές ατασθαλίες, όπως γράφηκε.
Αναλυτικά η συζήτηση του μάρτυρα με το Newpost:
- Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;
Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα.
Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.
- Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;
Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.
- Έχετε απολυθεί από Νovartis;
Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.
- Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;
Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.
- Υπήρξε όμως;
Όχι. Καμία ατασθαλία.
- Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας...
Ελάτε στη θέση μου...
- Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλει μηνύσεις
Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.
- Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;
Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.