ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Στο έλεος του κομήτη Novartis οι πολιτικές εξελίξεις

Θα χτυπήσει ΝΔ-Κινάλ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και το επιτελείο της ολοκληρώνουν την έρευνα που ανέλαβαν για το σκάνδαλο Novartis -στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται οι μαρτυρίες για το χρηματισμό οκτώ πολιτικών προσώπων, ενός δικαστικού και ενός ανώτατου τραπεζικού..
παράγοντα. Η εισαγγελέας αξιολόγησε τις νόμιμες καταθέσεις των προστατευμένων -και άλλων- μαρτύρων, τα στοιχεία που παρέλαβε από τις αμερικανικές αρχές και τη σημερινή διοίκηση της εταιρίας, το υλικό που προέκυψε από τις έρευνες σε τραπεζικές και άλλες συναλλαγές των εμπλεκομένων και οικείων τους και σχημάτισε ισάριθμους ογκώδεις φακέλους- δίπλα στον μεγάλο αριθμό φακέλων για μη πολιτικά πρόσωπα.
Η εκ του Συντάγματος υποχρέωση της Εισαγγελίας να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα επέφερε καθυστερήσεις στην έρευνά της και αρκετές δυσχέρειες καθώς υπήρξε προσωρινός δισταγμός από μάρτυρες- λόγω του κλίματος εκφοβισμού που δημιουργήθηκε από ορισμένες πλευρές.
Ωστόσο η εισαγγελέας Τουλουπάκη κατάφερε να υπερνικήσει αυτές τις δυσκολίες με βασικό εργαλείο την απόλυτη μυστικότητα που χαρακτήρισε την έρευνά της. Δεν επέτρεψε να διαρρεύσει κανένα στοιχείο από τους φακέλους της.
«Δεν της έφυγε ούτε ένα χαρτί» λέει παράγων που γνωρίζει τις μεθόδους της. Κανείς στα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και το χώρο της Δικαιοσύνης δεν έχει γνώση των ευρημάτων της και ό,τι δημοσιεύθηκε αποτελεί προϊόν εικασίας, πιθανολογήσεων ή παραπλάνησης.
Ακριβώς η πλήρης άγνοια του περιεχομένου αυτού του πορίσματος, κάνει τους ενδιαφερόμενους, αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες, να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αυτές τις μέρες. Πολιτικοί παρατηρητές όμως σημειώνουν με βεβαιότητα ότι η κοινοποίησή του δεν θα είναι ουδέτερη. Μια από τις δυο πλευρές θα πληγεί ανεπανόρθωτα και αυτό θα φανεί αμέσως στην πολιτική σκηνή με συγκεκριμένες συνέπειες.
Είτε η ΝΔ και το Κινάλ θα καταρρεύσουν, είτε η κυβέρνηση δεν θα βρίσκει πού να κρυφτεί. Ο κομήτης Novartis πλησιάζει με ταχύτητα και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα κονιορτοποιήσει την Πειραιώς ή την Κουμουνδούρου.

- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο (ολόκληρο ΕΔΩ)