ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Eurobank: καλή χρονιά με απολύσεις

Eργολαβικές καθαρίστριες, που δούλευαν ως επί το πλείστον σε υποκαταστήματα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα οποία έχουν απορροφηθεί από τη Eurobank, απολύθηκαν την τελευταία ημέρα του 2018 σε μια πράξη αναλγησίας που θα ζήλευε και ο Εμπενίζερ Σκρουτζ -πριν τον επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Περίπου 15 καθαρίστρες σε..
υποκαταστήματα κυρίως της επαρχίας, από την Ηγουμενίτσα ώς τη Χίο και τη Λευκάδα, είδαν την πόρτα της εξόδου, ενώ ως «καρότο» τούς δόθηκε η υπόσχεση πιθανής επαναπρόσληψης σε δύο μήνες.
Η εργολαβική εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόλυση ήταν απόφαση της διοίκησης της τράπεζας, ωστόσο η τράπεζα δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει με τις εργαζόμενες, παρά τις διαμαρτυρίες τους.
Οι περισσότερες έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, κάποιες χρειάζονται λίγα χρόνια για τη σύνταξη και οι μισθοί τους για 6ωρη εργασία αγγίζουν το... αστρονομικό ποσό των 500 ευρώ - ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενες ενοικιαζόμενες μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά ακόμα και με τα μισά χρήματα.
Η αντίδραση των εργαζομένων, μέσω του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ήταν άμεση καθώς παραμονή Πρωτοχρονιάς αποφάσισαν να ψάλουν τα κάλαντα της διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Eurobank στην Αθήνα αγνοώντας το τσουχτερό κρύο. Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργολαβικών ήταν και εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ παρούσα ήταν και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.
- από ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην ΕφΣυν (ΕΔΩ)