ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΕΤΕΡ: «Να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Μαρινάκη»

Οι τεχνικοί ραδιοφώνου, απέστειλαν επιστολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στον πρόεδρό του, στον αντιπρόεδρο αλλά και σε όλα τα μέλη του ξεχωριστά. Και ζητούν από το ΕΣΡ να μη δώσει τηλεοπτική άδεια στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Επειδή, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι εν μέρει υπεύθυνος για το κλείσιμο του Mega και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το λουκέτο.. στο Βήμα 99.5.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με την επικείμενη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας» γράφουν στην καταγγελία τους. Και συνεχίζουν: «Οι λόγοι είναι προφανείς, η Alter Ego, που ανήκει 100% στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι υπεύθυνη εν μέρει για το κλείσιμο του MEGA CHANNEL ενώ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του ΒΗΜΑ fm. Στην περίπτωση δε του ραδιοσταθμού προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να τον οδηγήσει σε πτώχευση, χρησιμοποιώντας δικολαβικά μέσα, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η υποχρέωση που ανέλαβε με την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας-φορέα του ραδιοσταθμού απέναντι στο Δημόσιο Συμφέρον και στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Καταγγέλλουν μάλιστα πως «την ίδια στιγμή σε πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού της εν λόγω εταιρείας, μεταξύ των δραστηριοτήτων της ορίστηκε η ίδρυση και λειτουργία ραδιοσταθμού, με προφανή σκοπό να ζητήσει από την Αρχή σας ραδιοφωνική συχνότητα παραβλέποντας όσα έχουν συμβεί με το Βήμα fm».

Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) επισυνάπτει στα μέλη του ΕΣΡ διάφορα πορίσματα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας εναντίον της Alter Ego, ενώ αναφέρεται και στις μηνύσεις για δεδουλευμένες αποδοχές πλέον του ενός έτους.
Η καταγγελία γίνεται ακόμα πιο σοβαρή αφού η ΕΤΕΡ μιλάει για «υπερσυγκέντρωση διαφόρων ειδών Μέσων Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών» στον Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ συγχρόνως, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι χρηματοδοτούνται, μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγάλος αριθμός Μ.Μ.Ε. που δεν του ανήκουν. Το προαναφερόμενο γεγονός δημιουργεί βεβαίως και θέμα στην λειτουργία της Δημοκρατίας μας ειδικά από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της Alter Ego τοποθετείται δημόσια με πολιτικές δηλώσεις υπέρ ή κατά συγκεκριμένων πολιτικών σχημάτων ενώ την ίδια στιγμή έχει ήδη κερδίσει, μέσω του Δήμου Πειραιά, τον άτυπο τίτλο του "Πειραιάρχη"».

Στο τέλος αναφέρουν πως «ο κ. Μαρινάκης είναι υπόδικος για βαριά κακουργήματα και του έχει κρατηθεί το διαβατήριο οριστικά με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ». Και αναρωτιούνται «εάν τελικά καταδικαστεί, ποια θα είναι η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού που ζητά από τη Αρχή σας; Κανονικά θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί στο συγκεκριμένο επιχειρηματία οποιαδήποτε ενασχόληση με όλων των ειδών των ΜΜΕ και με τα Κοινά μέχρι την τελεσίδικη αθώωση του, οτιδήποτε άλλο είναι συναλλαγή σε βάρος των Πολιτών».

Οι τεχνικοί ραδιοφώνου ζητούν, τέλος, «η απόφαση της Αρχής, στο αίτημα της Alter Ego για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, να είναι αρνητική για λόγους Δημοκρατίας και Ισονομίας των Πολιτών της Χώρας μας».

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)