ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Οι πρωτιές της ενημέρωσης και τα ανύπαρκτα ρεπορτάζ


Το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού με μέσο όρο στο σύνολο 17,7%, λόγω Μανιαδάκη (Novartis). Το δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα έκανε 16,3%, ενώ του ΑΝΤ1 που είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα έκανε μόλις 13,9%.
***
Στη μάχη των δελτίων στις 7,..
ανάμεσα σε ALPHA και OPEN, ο Αντώνης Σρόιτερ επικράτησε ξανά με μεγάλη διαφορά. Το δελτίο του ALPHA έκανε μέσο όρο στο σύνολο 22,5% και αυτό του OPEN μόλις 6%. Οσο για το νεανικό κοινό, είχαμε 21,4% και 5,9% αντίστοιχα.  

***
Το παράδοξο είναι πως ενώ τα δελτία ειδήσεων δεν αρχίζουν την ίδια ώρα, όλα τα ιδιωτικά κανάλια (των εκνευριστικών επαναλήψεων, των «σκυλάδικων» του Σαββατοκύριακου και των σεξιστικών  «σκουπιδιών») έχουν το θράσος να κοκορεύονται οτι  πήραν το... πρωτάθλημα της Ενημέρωσης.
***
Οσοι πέρασαν την εορταστική περίοδο επι του...καναπέως, θα κατάλαβαν σίγουρα για το τι (δεν) συμβαίνει στα παρασκήνια της ενημέρωσης. Ανύπαρκτα ρεπορτάζ, κάλαντα, κάλαντα, κάλαντα και κακής ποιότητας πληροφόρηση του κοινού.
***
 Ισως γι αυτό οι τηλεθεάσεις καταρρέουν περισσότερο (ναι!) και απο τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.