ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός - Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νέα ένταση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία η οποία εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης  έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές..
θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα αναφέρει η ΕΜΥ.
Η ΕΜΥ προβλέπει ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρικη Μακεδονια, Θεσσαλια, Στερεα Αττική, Εύβοια και Σποράδες, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες και θυελλωδεις ανέμους στο Αιγαίο. Ήδη από την κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια  ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία σε δεκάδες περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είτε έχει διακοπεί η κυκλοφορία είτε είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Πιο αναλυτικα η ΕΜΥ προβλέπει:
 1. Παρασκευη (04-01-2019)
οι χιονοπτώσεις που σημειωνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομενης της Αττικης), την Ευβοια, τις Σποράδες, βαθμιαια στην Ανατολικη Μακεδονια και απο αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησια του βορειοανατολικου Αιγαίου.

2. Σαββατο (05-01-2019)
οι πυκνες χιονοπτωσεις θα συνεχιστουν στην κεντρικη καθως και την ανατολικη Μακεδονια, τη Θρακη, τα νησια του βορειου Αιγαιου και βαθμιαια απο το μεσημερι θα εξασθενησουν.
β. παγετος κατα τοπους ισχυρος τις πρωινες και βραδινες ωρες, θα σημειωθει και τις δυο ημερες. στα βορεια κατα τοπους θα ειναι ολικος.
γ. στο κεντρικο και βορειο αιγαιο αυριο παρασκευη (04-01-2019), θα πνεουν βαθμιαια θυελλωδεις βορειοι βορειοανατολικοι ανεμοι εντασεως 7 με 8 και απο τη νυχτα τοπικα 9 μποφορ, που αναμενεται να εξασθενησουν απο το μεσημερι του σαββατου (05-01-2019).