ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ψυχοπαθείς και σαδιστές όσοι πίνουν τζιν τόνικ!

Αυστριακοί το λένε...

Εάν απολαμβάνετε το τζιν τόνικ, τον σκέτο καφέ, τη μαύρη σοκολάτα και γενικά σας αρέσουν οι πικρές γεύσεις, τότε συγγνώμη αλλά μπορεί να είστε αντικοινωνικοί, σαδιστές και ψυχοπαθείς!
Αυτό συμπεραίνει ομάδα Αυστριακών επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ σε μελέτη της, όπου διαπιστώθηκε ότι η απόλαυση των πικρών γεύσεων μπορεί να συνδέεται με περίεργα χαρακτηριστικά, όπως σαδισμός, ναρκισσισμός, μακιαβελλισμός και ψυχοπάθεια.
Στη μελέτη συμμετείχαν 953..
άνθρωποι, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν γλυκές, αλμυρές και πικρές τροφές σε βαθμίδες και να εκτιμήσουν μέσω ερωτηματολογίων την συναισθηματική τους σταθερότητα.
Παράλληλα, πέρασαν μία δεύτερη δοκιμασία όπου απάντησαν σε πιο προσωπικές ερωτήσεις και εκεί μετρήθηκαν τα επίπεδα συναισθηματικής σταθερότητας και η τάση προς το σαδισμό!
Στις απαντήσεις περιλαμβάνονταν ατάκες του τύπου «Μου αρέσει να βασανίζω ανθρώπους» και «Μερικές φορές επαναλαμβάνω αγαπημένες μου σκηνές από ταινίες τρόμου».
Ο δρ. Κρίστιαν Σαγιόγλου και ο δρ. Tobias Greitemeyer, που συνέταξαν τη μελέτη ανέφεραν: τα συμπεράσματα από τις δύο έρευνες επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις είναι περισσότερο συνδεδεμένες με τάσεις σαδισμού και ψυχοπάθειας.
Συνεπώς την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε τζιν τόνικ ή σκέτο καφέ, ας είστε προσεκτικοί για το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την προσωπικότητά σας..
* Η έρευνα είναι περυσινή αλλά διαχρονική (το είδαμε στο... zoornalistas)