ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Kαταγγέλλουν τρομοκράτηση εργαζομένων μεγάλου καναλιού

** Καταγγελίες ότι σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους δέχθηκε χθες η «Αυγή». Σύμφωνα με την καταγγελία οι εργαζόμενοι, σε μικρές ομάδες, καλούνται στο γραφείο στελέχους του σταθμού και «καθοδηγούνται» να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. Επιπλέον τους δίνονται οδηγίες να δώσουν εικόνες καταστροφής, πανικού και φόβου στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προκειμένου, φοβισμένοι οι ίδιοι, να τρομοκρατήσουν και το τηλεοπτικό κοινό.
** Λόγω μη επίτευξης της προβλεπόμενης από το Καταστατικό απαρτίας, η προγραμματισμένη χθες Γ' Τακτική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ματαιώθηκε. Η Γενική Συνέλευση του επικουρικού και υγειονομικού Ταμείου των δημοσιογράφων και εργαζόμενων..
στον Τύπο θα συγκληθεί πάλι όπως ορίζεται από το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ. Για τις ημερομηνίες, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων - μελών.
** Ένα εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν τη Δευτέρα το βράδυ τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ-1. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, η συνέντευξη είχε κατά μέσον όρο 1.031.000 τηλεθεατές το λεπτό και ήταν το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση τη Δευτέρα (10,2%). Οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις και το δημοψήφισμα στη συνέντευξη με τον Π. Χαρίτο και Α. Αλαφογιώργο ξεκίνησαν στις 22.15 και είχαν διάρκεια μία ώρα και πέντε λεπτά.
 ** Παραμένει για έξι μήνες η τιμολόγηση στις διαφημιστικές Τη μετάθεση της διάταξης που προβλέπει την τιμολόγηση διαφημίσεων ή χορηγιών αποκλειστικά από το Μέσο που τις φιλοξενεί -και χωρίς να παρεμβάλλεται διαφημιστική εταιρεία- αποφάσισε η κυβέρνηση και κατέθεσε σχετική τροπολογία, προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι προθεσμίες τις ώς τώρα διάταξης ώς τις 30.6.2015 «έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ασφυκτικές για τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον διαφημιστικό τομέα. Προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή προσαρμογή του επιχειρηματικού κόσμου στις νέες υποχρεώσεις του, προτείνεται η μετάθεση του χρόνου έναρξης εφαρμογής των νέων διατάξεων κατά έξι μήνες».
- πηγή: avgi.gr