ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας ζητά διετή συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)  για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την πρόταση της Αθήνας που ζητεί διετή συμφωνία με την Ευρώπη, χωρίς το ΔΝΤ.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία Τσίπρα για απεμπλοκή από την κρίση, που ήρθε μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις και μετά το μήνυμα που είχε στείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος επαναπροσέγγισης. Η πρόταση της Ελλάδας σημαίνει πως δεν δίνεται παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά ζητείται ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού προστίθεται ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η..
συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».
«Η ελληνική κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση, «μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.  Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής». Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δεν αποκλείουν έκτακτη σύγκλιση του  Εurogroup ακόμη και εντός της ημέρας.