ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προκλητική συμπεριφορά από εγκάθετους δημοσιογράφους

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ κάνει έκκληση για αντικειμενική ενημέρωση

Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα καλείται ο ελληνικός λαός να κάνει τις δημοκρατικές επιλογές του. Βασική προϋπόθεση είναι η αντικειμενική ενημέρωση με σεβασμό της κάθε άποψης, έργο που πρέπει να επιτελούν οι κατά περίπτωση εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι.
Δυστυχώς, ορισμένοι δημοσιογράφοι κυρίως σε τηλεοπτικά μέσα, αντί να ακολουθούν με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα τους κανόνες δεοντολογίας, εκτρέπονται σε παραβατικές συμπεριφορές, υποκαθιστώντας το δημοσιογραφικό..  λειτούργημα με απροκάλυπτη προπαγάνδα.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ καταγγέλει την προκλητική αυτή συμπεριφορά, από δημοσιογράφους που λειτουργώντας ως εγκάθετοι, προκαλούν τη γενική αγανάκτηση. Ιδιαίτερη είναι η ευθύνη των διευθυντικών και άλλων επιτελικών στελεχών όλων των Μέσων.
Παράλληλα, θα πρέπει να αποδοκιμαστούν περιπτώσεις απροκάλυπτων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, που ανταποκρίνονται στη δύσκολη αποστολή τους.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνει την ανάγκη αποφυγής διχαστικής ατμόσφαιρας που κατά πρώτο λόγο πλήττει το κοινωνικό σύνολο και την ίδια τη χώρα. Αντίθετα η αναγκαία ενότητα στη βάση λειτουργεί υπέρ του συνόλου και του εθνικού συμφέροντος.
Καλούνται οι υπεύθυνοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να γνωστοποιήσουν, ως οφείλουν, τη θέση αυτή του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας.