ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ δικαιώνει το «όχι» στις προτάσεις των δανειστών

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε εκτεταμένα με νέα δήλωσή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Παρασκευής. Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται στο «κούρεμα» και κάλεσε την ελληνικό λαό να πει «όχι» στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, την εκστρατεία του φόβου και στο διχασμό.
Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η ώρα της ευθύνης έφθασε» ενώ ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος: «Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε.. από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το επιχείρημα πως το «ναι» σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και το «όχι» έξοδος από αυτή: «Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά αν θα ακολουθήσουμε μία πολιτική που οδηγεί στον αργό θάνατο της οικονομίας, αν θα κόψουμε τις συντάξεις ή αν θα ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας δύναμη. Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με τη Ευρώπη αλλά συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Σας καλώ να πούμε ΟΧΙ στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου, να αποφασίσετε για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».
- efsyn.gr