ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΒC: Παλαιοκώστας, ο Ελληνας Ρομπέν των Δασών!

Εκτενές φωτορεπορτάζ για τον πιο περιζήτητο καταζητούμενο Ελληνα κακοποιό, τον Βασίλη Παλαιοκώστα φιλοξενεί το βρετανικό δίκτυο ΒΒC υπό τον τίτλο «Ο Απιαστος» και με μια εικαστική σύνθεση που θυμίζει αφίσα χολιγουντιανής ταινίας!
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο με αφορμή την πρόσφατη ληστεία που σημειώθηκε στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας για την οποία οι έρευνες των Αρχών φαίνεται πως στρέφονται γύρω από τον Παλαιοκώστα προχώρησε σε ένα επτασέλιδο αφιέρωμα για τη δράση του ασύλληπτου κακοποιού.
«Πέρασε δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Απέδρασε από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Εχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγινε λαϊκός ήρωας» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC στο ρεπορτάζ του και προσθέτει:
«Μέσα σε ένα ξεφάντωμα εγκλήματος, το οποίο εκτείνεται σε διάστημα τριών δεκαετιών, ο άνθρωπος γνωστός σε πολλούς ως ο Ελληνας Ρομπέν των Δασών, έχει πάρει εκατομμύρια από.. κρατικές τράπεζες, έχει απαγάγει βιομηχάνους, ενώ την ίδια ώρα, μοιράζει γενναιόδωρα μετρητά στους απόρους»
Ο Βρετανός δημοσιογράφος ζήτησε από πρώην συγκρατούμενο του Παλαιοκώστα να του τον περιγράψει: «Οι κοινοί εγκληματίες αρπάζουν πορτοφόλια από ηλικιωμένες γυναίκες. Ο Βασίλης είναι σε άλλο επίπεδο: Είναι ένας ληστής κοινωνικά αποδεκτός κάτι σαν ήρωας».
- δείτε εδώ ολο το φωτορεπορτάζ του ΒΒC για τον Β. Παλαιοκώστα