ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λόγω Λαζαρίδη η παραίτηση του πρέσβη στη Γερμανία

Ένα ακόμα πλήγμα στην πορεία της κυβέρνησης ήρθε να προσθέσει η παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία, Παναγιώτη Ζωγράφου, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το γεγονός της παραίτησης, αλλά το παρασκήνιο αυτής και οι λόγοι που οδήγησαν το συγγενή του πρωθυπουργού σε αυτή την κίνηση.
Σύμφωνα με πηγές από το διπλωματικό σώμα, ο κ. Ζωγράφος ήταν αρχικά ενοχλημένος με το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά το έμαθε από έναν υπάλληλο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όμως η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού να μην.. συμπεριλάβει τον πρέσβη στα μέλη της αντιπροσωπείας που θα μετείχαν στο γεύμα εργασίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Μάλιστα, το γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο τον έμπειρο διπλωμάτη ήταν η επιλογή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη στην «πεντάδα» που συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την επιλογή να απέχει ο Έλληνας πρέσβης από τη συνάντηση, η κυβέρνηση εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τις πληροφορίες που παρείχε ο κ. Ζωγράφος σχετικά με τις γερμανικές θέσεις σχετικά με τη χώρα μας.
 - efsyn.gr