ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οχι άλλες θνησιγενείς επιχειρήσεις στον Τύπο

Ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης και οι καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές και τα νέα σχέδια του Μισέλ

Η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθεί ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος για πολλά χρόνια «ανοίγει» και «κλείνει» εφημερίδες εν μια νυκτί.
Κυκλοφόρησε, από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, που αποφυλακίστηκε είτε λόγω «αυτοκτονικού ιδεασμού» είτε λόγω «προβλημάτων υγείας» σχεδιάζει νέα εκδοτική προσπάθεια με έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας. Υπενθυμίζουμε, ότι ο συγκεκριμένος «εκδότης» έχει προβεί στη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Sportime, Tempo, Εξέδρα των Σπορ κ.λπ.). Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως καταστροφικά για όλους. Τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του απαξιώνονται σε συντομότατο χρόνο, οι.. εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συσσωρεύουν χρέη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους εργαζόμενους της «Εξέδρας των Σπορ», σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο συγκεκριμένος εκδότης οφείλει 450.000 ευρώ!
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Πολιτεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ασχοληθούν επισταμένως με την περίπτωση Ανδρουλιδάκη. Είναι ανεπίτρεπτο ο συγκεκριμένος «εκδότης» να σχεδιάζει νέα εγχειρήματα χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια τη στιγμή που δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ασυδοσία και η πειρατική συμπεριφορά πρέπει, επιτέλους, να λάβει τέλος. Όχι άλλες θνησιγενείς επιχειρήσεις στον Τύπο.