ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κουρής, ο Βενιζέλος, το Action24 και το σκάνδαλο του ΤΤ

Ενα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της νέας εφημερίδας του Γ. Κουρή προκάλεσε αντιδράσεις, παρεξηγήσεις και σύγχυση. Το πρωτοσέλιδο της Kontra news έγραφε «Διώκεται για κακούργημα ο Α. Μπακατσέλος για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει από τράπεζες / Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι γίνεται έρευνα και το Action24».To ρεπορτάζ αναφερόταν στο σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το όνομα Μπακατσέλος σήμανε «συναγερμό» γιατί πρόκειται για συγγενή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι παρεξηγήσεις δημιουργηθηκαν όταν κάποιοι έκαναν λόγο για πεθερό, κουνιάδο κλπ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τελικά η γυναίκα του Βενιζέλου, Λίλα Μπακατσέλου είναι ανιψιά του -περί ου ο λόγος στο πρωτοσέλιδο της Kontra- Αλ. Μπακατσέλου και αδελφή του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ.
Ο θείος της συζύγου του Βενιζέλου, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές.. 
δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας «Δελφίνι ΑΕ», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας «Δελφίνι ΙΙ ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (όπου μετέχουν-μετείχαν ΔΟΛ και Πήγασος κι έβγαζε μεταξύ άλλων και την εφημερίδα Αγγελιοφόρος).
Η δίωξη σε βάρος του Αλ. Μπακατσέλου ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου και έχει σχέση με δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τραπεζικά κριτήρια.
Σύμφωνα με την Kontra news ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση της είδησης με παρεμβάσεις σε διευθυντικά στελέχη καναλιών και εφημερίδων, προκειμένου να υποβαθμιστεί το θέμα.
Σχετικά με το (ανταγωνιστικό) Action24 και τον Διονύση Παναγιωτάκη η Kontra news γράφει:
Στο μεταξύ η αρμόδια οικονομική εισαγγελέας έχει αρχίσει έρευνα και για τα πεπραγμένα του Α. Μπακατσέλου στην PROTON BANK, από την οποία συγγενικό του πρόσωπο εμφανίζεται να έχει λάβει και νέο δάνειο.
Η Eισαγγελία ερευνά επίσης ένα νέο σκάνδαλο που αφορά τη δόλια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Στην κατεύθυνση αυτή ερευνάται η «μαϊμού»-μεταβίβαση ενός τηλεοπτικού καναλιού (Αction24) από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη σε πρόσωπο που διαπλέκεται με το ΠΑΣΟΚ (Διονύσης Παναγιωτάκης) και έχει εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου.
Το κανάλι άλλαξε χέρια με εικονική αύξηση κεφαλαίου, χωρίς δηλαδή ο επιχειρηματίας να δώσει δεκάρα τσακιστή, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ως δια μαγείας ο Πέτρος Κυριακίδης εξαφανίστηκε από προσώπου γης παρότι, η ασφάλεια τον παρακολουθούσε μέρα-νύχτα!
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.
Πάντως το κανάλι που άρπαξαν από την PROTON BANK έχει γίνει όργανο προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που έχει συνηθίσει τα νταραβέρια με τέτοιου είδους επιχειρηματίες.