ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Καταδικάζουν τη νέα επίδειξη αστυνομικής βίας και καταστολής

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα επίδειξη κρατικής καταστολής με απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές, συλλήψεις και προσαγωγές, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Ανάμεσα στα άλλα αντιδράσεις προκαλεί και η επίθεση ανδρών των ΜΑΤ στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κόκκορη, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά για την «ertopen» την πορεία που διοργανώθηκε στη μνήμη Φύσσα.
Η Κόκκορη επέδειξε, μάταια όπως αποδείχθηκε, την δημοσιογραφική της ταυτότητα στους άνδρες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ήταν ο τραυματισμός του δεξιού της χεριού από χτύπημα «γκλομπ». Την ίδια ώρα άγνωστος από τον πρώτο όροφο παρακείμενης πολυκατοικίας απειλούσε την ίδια και άλλους πολίτες με ένα περίστροφο!
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα εναντίον διαδηλωτών,.. δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν, η ΕΣΗΕΑ ζητάει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει άμεσα ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αστυνομικοί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Από την πλευρά της η Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νοτίων Προαστίων καταγγέλει την «πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στην Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ». «Στις πολλές δεκάδες των θυμάτων της κρατικής βίας, των ξυλοδαρμών, των προσαγωγών και των συλλήψεων βρέθηκαν και δεκάδες αγωνιστές/στριες από τα νότια προάστια» αναφέρει σχετική ανακοίνωση - καταγγελία που επισημαίνει: «Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που στο Κερατσίνι αλλά και όλη την Ελλάδα που έδωσαν το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που τον γεννά και τον συντηρεί, συνεχίζεται. Μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, μέχρι να διώξουμε κάθε φασίστα από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε χώρο δουλειάς. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους διαδηλωτές και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».