ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τα καλόπαιδα της Φρειδερίκης...

...και οι σύγχρονοι γαλαζοαίματοι της διαπλοκής

Την περασμένη Παρασκευή ο τέως, Κωνσταντίνος, γιόρτασε 50 χρόνια γάμου με την Άννα Μαρία. Ο Ναυτικός Όμιλος Πειραιά όπου γιορτάστηκε το γεγονός του μισού αιώνα συμβίωσης, γέμισε από παπιγιόν και τουαλέτες. Καλεσμένοι δεν ήταν αυτοί που πριν από δεκαετίες πήγαιναν κρυφά στο Λονδίνο για να συναντήσουν τον Κωνσταντίνο και να δηλώσουν υπακοή στον γκρεμισμένο θρόνο. Αυτή τη φορά το «παρών» έδωσε όλο το σύστημα της διαπλοκής. Απενοχοποιημένο πια και το ίδιο όπως και ο Γλύξμπουργκ, δεν χρειάζεται να απολογείται για τις σχέσεις με τον τέως τις οποίες βαφτίζει «προσωπικές».
Αν βέβαια τους ρωτήσεις τι είδους προσωπικές σχέσεις έχουν με κάποιον που ευθύνεται για χούντες, για συνωμοσίες, τι είναι αυτό που τιμούν και εκτιμούν στο γιό της Φρειδερίκης που συμβολίζει.. τα πιο μαύρα χρόνια που πέρασε η χώρα, προφανώς θα χαμογελάσουν υποτιμητικά.
Οι σύγχρονοι γαλαζοαίματοι της διαπλοκής, εργολάβοι, νταβατζήδες, επαγγελματίες της πολιτικής, έχουν πολλά κοινά με τον Κωνταντίνο άλλωστε. Και δεν είναι μόνο τα παπιγιόν που μυρίζουν ναφθαλίνη. Μάλλον θα τα συζήτησαν όλο αγωνία τρώγοντας ραβιόλι με γέμιση φυστικιού Αιγίνης όπως έσπευσαν να πληροφορήσουν οι φυλλάδες τους.
Οι φωτογραφίες που κοσμούν τα ρεπορτάζ κάποτε θα ήταν πολιτικό σκάνδαλο.Τώρα είναι η αλήθεια. Παρόντες και υπερήφανοι όπως διαβάζουμε ήταν «ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Μίνως Κυριακού και η σύζυγός του Μαρί, ο Σταύρος Ψυχάρης (στη φωτό με τη σύζυγό του ενώ προσέρχεται στη δεξίωση), ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Σπύρος Καπράλος, οι εφοπλιστές Λαιμός, Νιάρχος, Γουλανδρής και άλλοι».
Το παλάτι και οι χούντες πάτησαν με ερπύστριες τη Δημοκρατία. Η διαπλοκή δεν χρειάζεται τανκς, έχει την τηλεόραση.
 - διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κ. Βαξεβάνη εδώ