ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

O glamorous επενδυτής Γιάννης Ρήγας, oι offshore και οι όμηροι της «Μακεδονίας»

Αποκαλύψεις για την εταιρεία Sciens, τα θαλασσοδάνεια της Proton και την Τράπεζα Πειραιώς

Στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Γιάννη Ρήγα, ιδιοκτήτη του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία», αποκαλύπτει ο Κώστας Γιαννακίδης. Ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι ο επενδυτής των 6 δισ. δολαρίων Γιάννης Ρήγας (φωτογραφία αριστερά) δεν δίνει σημεία ζωής, αρνείται να απαντήσει εάν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί ή θα πτωχεύσει συντεταγμένα ή άτακτα και με αυτόν τον τρόπο κρατά ομήρους τους εργαζόμενους. Ο Γιάννης Ρήγας, για άγνωστους λόγους, δεν προβαίνει ούτε καν σε συντεταγμένη πτώχευση, πληρώνοντας δεδουλευμένα κι αποζημιώσεις, πράξη που θα είχε μια αξιοπρέπεια. Την ίδια ώρα, το ζεύγος Γιάννη και Darcy Ρήγα παραχωρεί κοσμήματα από το (ιδιοκτησίας τους) κατάστημα ειδών πολυτελείας Asprey για δημοπρασία υπέρ των σκοπών της ορχήστρας Oxford Filomusica.
Ο Κ. Γιαννακίδης αποκαλύπτει ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων που έρχονταν (όταν έρχονταν) από την πλευρά Ρήγα, ήταν μαθημένα στα ταξίδια και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως είπε δημοσίως άνθρωπος του λογιστηρίου "αν τα λεφτά έρθουν από δω κοντά, Λονδίνο ή Λουξεμβούργο, έρχονται σε μια δυο μέρες. Αν έρθουν από μακριά, ας πούμε μέσω Κέιμαν, μπορεί να..κάνουν και τέσσερις - πέντε μέρες". Μαθημένοι στις καθυστερήσεις πληρωμών, οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο Ρήγας επίτηδες τους ταλαιπωρεί ώστε να μπορεί να περνά μέτρα όπως απολύσεις ή μειώσεις μισθών». Επίσης αναφέρεται σε δημοσιεύματα της Καθημερινής και του Βήματος σχετικά με την εταιρεία Sciens (του Ρήγα) που αποκάλυπταν:
* Τις δραστηριότητες offshore εταιρειών με έδρα τα νησιά Κέιμαν που πήραν χωρίς δικαιολογητικά δάνεια εκατομμυρίων από την Proton Bank και τα διοχέτευσαν στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους.
* Τη χρηματοδότηση της εταιρείας Βουκολέων Int., εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται κάποιος με αρχικά Ι.Ρ. που είναι συνδεδεμένος με τη Sciens.
*Την κίνηση κεφαλαίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ από offshore σε offshore.
*Ευθεία εμπλοκή της Sciens σε θαλασσοδάνεια της Proton αλλά και εμπλοκή με «άπλυτα» στην Πειραιώς καθώς και αναφορά σε έρευνα από το ΣΔΟΕ.
* Ο Γιάννης Ρήγας κατονομάζεται (από το Βήμα) ως ένας από αυτούς που «λεηλάτησαν τις καταθέσεις με τα Λαυρεντοδάνεια».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Κ. Γιαννακίδη.

Επίσης διαβάστε:

Γιάννης Ρήγας – Διαμάντια και μπίζνες στην Νέα Υόρκη (Τα Νέα)

Warm and sunny Memorial Day Weekend (Νew York Social Diary)

Μυστήριο με τρεις offshore (H Kαθημερινή)

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι στη ΜΜΕ (ΕΣΗΕΜΘ)

European Federation of Journalists calls on Greece