ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στον ΣΚΑΪ λένε όχι στις περικοπές, στους εκβιασμούς και στα «ιδιωτικά συμφωνητικά»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΪ:

Μετά την σημερινή κοινή Συνέλευση των Εργαζομένων του συνόλου του ομίλου ΣΚΑΪ (Τηλεόραση και ραδιόφωνο), παρουσία μελών από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκαν ομόφωνα, τα παρακάτω:
• Ζητάμε από την ιδιοκτησία να αποσύρει άμεσα τα «ιδιωτικά συμφωνητικά» τα οποία η εταιρεία απαιτεί να υπογράψουμε αποδεχόμενοι μείωση μισθών 19% κατά παρέκκλιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Επίσης, στέλνουμε μήνυμα στην επιχείρηση να σταματήσει κάθε εκβιασμό ώστε να υπογραφούν αυτά τα «συμφωνητικά» διαφορετικά η απάντησή μας θα είναι περαιτέρω κινητοποιήσεις.
• Ζητούμε επίσης η επιχείρηση να σεβαστεί το γεγονός ότι ήδη δρομολογείται συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΤΗΣΕΕ (και ενδεχομένως και με την ΕΙΙΡΑ) προκειμένου να υπογραφεί Σύμβαση Εργασίας, γεγονός που καθιστά τις ατομικές συμβάσεις άχρηστες.
• Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση της διοίκησης για άλλη μία φορά να..απαγορεύσει την είσοδο των εκπροσώπων των Τεχνικών και των Διοικητικών Υπαλλήλων του κλάδου στο χώρο εργασίας μας, αναγκάζοντας πολλούς συναδέλφους μας να βγουν στο πεζοδρόμιο για να συναντήσουν τα μέλη του Σωματείου τους.

Η συνέλευση των εργαζόμενων στον ΣΚΑΪ πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ από τις 15.00 έως τις 18.00.