ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εργοδοτική αλητεία, το ανώτατο στάδιο της χυδαιότητας των αφεντικών…

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ


Η κυρία του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας Β. Σουλοπούλου κάλεσε τους απλήρωτους τρείς μήνες 190 εργαζόμενους-ιθαγενείς, για να τους πεί ότι είναι θυμωμένη με τον ιδιοκτήτη Γ. Ρήγα που έχει εγκαταλείψει τις εφημερίδες και πως η μόνη διέξοδος είναι η εξεύρεση από κοινού λύσης, που θα πείσει τον ιδιοκτήτη να παραμείνει (ο οποίος σημειωτέον δεν έχει εγκαταλείψει τις επενδυτικές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα).
Ως τέτοια, η κυρία βλέπει ένα σχέδιο λαιμητόμο, με το οποίο απομακρύνονται 79 εργαζόμενοι (οι 42 που δήλωσαν εθελούσια έξοδο, συν 37 που θα προέλθουν είτε από επιπλέον εθελούσιες είτε από απολύσεις). Σ’ αυτούς τα δεδουλευμένα και οι κολοβές αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε 4 διμηνιαίες δόσεις μέσα στο 2012 λαμβάνοντας μέσα στον Δεκέμβριο το 25% αυτών.
Για τους 106 εργαζόμενους (78 σε M+Θ εκ των οποίων 29 δημοσιογράφοι και 28 σε ΣΠΟΡ, εκ των οποιων 18 δημοσιογράφοι) θα μείνουν στο… Άουσβιτς, προβλέπεται να ξεχάσουν τους οφειλόμενους μισθούς, τις μέρες τις επίσχεσης εργασίας και τις εκ περιτροπής, καθώς και τους 3 πρώτους μήνες του 2012. Το τελευταίο μπορεί να απλωθεί σε 6 μήνες. Δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 50% των αποδοχών τους, ενώ μετά..το εξάμηνο η μείωση παγιώνεται στο 30%.
Για την απώλεια των 8 και πλέον μισθών, σε αντιστάθμισμα οι εργαζόμενοι θα πάρουν… ένα οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο και το 10% των μετοχών, καθώς επίσης και το 20% των κερδών!!!

Όπως βλέπετε παραθέσαμε ξερά τα όσα ακούσαμε σήμερα το πρωί στο Βελλίδειο, χωρίς επιφωνήματα και… βρισίδια. Αυτά θα ακολουθήσουν, όπως και αναλυτικά στοιχεία του σχεδίου μαζικής σφαγής!.

Όπως ήταν φυσικό, οι παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι σηκωθήκαμε και φύγαμε στο τέλος και πριν καλά-καλά ολοκληρώσει η κυρία, η οποία φώναζε: Δεν είναι μπλόφα, δεν είναι μπλόφα!…

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, μεταβήκαμε στην Ένωση Συντακτών και ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι η κυρία δεν εκπροσωπεί τίποτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να της απαντηθεί το κατάπτυστο και διεστραμμένο σημερινό σχέδιό της, αρχίζοντας άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες: συνδικαλιστικές, νομικές, ακτιβίστικες και πολλές άλλες.

Λεπτομέρειες της κοινής συνέλευσης θα γραφούν αργότερα, όπως και οι αντιδράσεις των συναδέλφων, που παρά τις τραγικές στιγμές διακρίθηκαν ακόμη και για το χιούμορ τους! (Το τι έγινε με τις αναφορές σε οικόπεδα, μετοχές και κέρδη, θα περιγραφούν αργότερα και με την μορφή σχολίων σ΄ αυτό το ιστολόγιο).

-ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ: Ή ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ Ή ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

-ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΈΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΣΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

-ΜΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΌΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ

-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

-αναδημοσίευση από το
asyntaxtostypos