ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία και στο ΚΕΡΔΟΣ για τις περικοπές και τις απολύσεις

Ο Δ. ΡΙΖΟΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙ «ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών κατά 20% στους εργαζομένους της και τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποίησε. Ετσι οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», θα απεργήσουν από τις 18.00 της Πέμπτης έως τις 18.00 της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί και η απόλυση του παλαιού συντάκτη του Κέρδους Γιάννη Λεοντάρη καθώς ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση.
Την ίδια ώρα στον Αδέσμευτο Τύπο όπου και εκεί έχει κηρυχθεί απεργία ο Δημήτρης Ρίζος βλέπει «σκοτεινές δυνάμεις που..μεθοδεύουν το κλείσιμο της πιο υγιούς εφημερίδας». Οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου πήραν χθες την εξόφληση του... Σεπτεμβρίου (μισό μισθό δηλαδή), ενώ είχαν ζητήσει από τον Δ. Ρίζο και την εξόφληση Οκτωβρίου και το επίδομα άδειας του καλοκαιριού. Σε νέα Γενική Συνέλευση που έγινε στην εφημερίδα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφίαοι εργαζόμενοι να μην ανασταλεί η απόφαση για απεργία.