ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Oι εργαζόμενοι του ALTER, ο πρόεδρος του ΕΣΡ και οι «παρερμηνείες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALTER CHANNEL:

Θεωρούμε απαραίτητο να πάρουμε επίσημα θέση σε δημοσιεύματα, που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με τις απόψεις που φέρεται να εξέφρασε και τις δηλώσεις που εμφανίζεται να έκανε (δεν ήμασταν παρόντες) ο Πρόεδρος τους Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κος Ιωάννης Λασκαρίδης. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναγράφονται ότι ειπώθηκαν σε ενημέρωση των συντακτών, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε ότι: «Η Ανεξάρτητη Αρχή προβληματίστηκε με την κατάσταση στον Τ/Σ ALTER κυρίως διότι το εργατικό προσωπικό δεν περιορίστηκε στο να κάνει επίσχεση εργασίας, αλλά προχώρησε παραπέρα, στην κατάληψη του Σταθμού, που στο κάτω-κάτω η κατάληψη είναι μία πράξη που δεν αφορά το Ε.Σ.Ρ., αλλά τη δικαιοσύνη.
Αυτή θα μπορούσε να επιληφθεί αν αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη.
Αλλά το Ε.Σ.Ρ. ελέγχει και έχει τη δικαιοδοσία για να εξετάσει αυτά που εκπέμπουν»
Σε αυτό ενημερώνουμε τον Πρόεδρο του ΕΣΡ ή τους συντάκτες των δημοσιευμάτων – αν παρερμήνευσαν τα λεγόμενα του Προέδρου- ότι
ΤΟ ALTER CHANNEL ΔΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ..ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Στη συνέχεια των δημοσιευμάτων διαβάζουμε ότι ο κος Λασκαρίδης φέρεται να δήλωσε ότι: «και αυτά που εκπέμπουν δεν είναι μόνον η δική τους διεκδίκηση. Αυτό που εκπέμπουν δεν ανάγεται μόνον στα δικά τους δικαιώματα, αλλά αναφέρονται και σε δικαιώματα ανθρώπων που δεν εργάζονται στον Σταθμό. Αναφέρονται δηλαδή στον Ρ/Σ Ξένιο, αναφέρονται σε άλλους εργαζομένους για να μην δεχτούν μικρότερες αποδοχές. Δεν περιορίζονται στο να αναφέρουν τα δικά τους βάσανα, τα δικά τους προβλήματα, αλλά επεκτείνονται. Αυτό είναι ένα πρόβλημα»
Σε αυτά τα δημοσιεύματα απαντάμε ότι αναφερόμαστε σε όσους μας συμπαραστέκονται ηθικά και έμπρακτα ή αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε δημοσίως. Δυστυχώς στις μέρες αυτές που μοιάζουν να είναι οι τελευταίες της Πομπηίας δεν υπάρχουν ΜΟΝΟ δικά μας προβλήματα στην μικρή κοινωνία του ALTER.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του ΕΣΡ εμφανίζεται να αναφέρει: «Έπίσχεση εργασίας σημαίνει ότι δεν εργάζομαι. Αυτοί δεν σταμάτησαν εκεί, ότι δεν εργάζονται, αλλά καταλαμβάνουν και τον Σταθμό. Επαναλαμβάνω ότι το να καταλάβουν τον Σταθμό δεν είναι δική μας δουλειά, δεν θα κρίνουμε εμείς αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Όμως, από εκεί και πέρα, έχουμε και μία εκπομπή, η οποία εκπομπή δεν αναφέρει μόνον τις δικές τους διαμαρτυρίες, αλλά αναφέρει και για άλλους εργαζομένους σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ή σε άλλους τομείς εργασίας.
Ορίσαμε έναν νομικό, γνωρίζοντας ότι ο Σταθμός είναι στην διαδικασία του άρθρου 99, προκειμένου να κάνει εισήγηση για να δούμε αν έχουμε την αρμοδιότητα να λάβουμε μέτρα

Η απάντησή μας σε αυτό είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ Ή ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ (ALTER CHANNEL), ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Στο διαδίκτυο διαβάζουμε ότι σε σχετική ερώτηση συντάκτριας «γιατί θεωρείτε πρόβλημα το ότι εκπέμπουν μηνύματα συμπαράστασης και προς άλλους εργαζομένους» ο κος Λασκαρίδης απάντησε: «Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά το εξετάζουμε, το διερευνούμε αν υπάρχει θέμα νομιμότητας. Θα το δούμε. Αν ήμασταν βέβαιοι, θα βγάζαμε και απόφαση. Ο συλλογισμός μας είναι ο εξής: Επίσχεση εργασίας, δικαίωμα μου, εμένα δεν με πληρώνουν, σταυρώνω τα χέρια και δεν εργάζομαι. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Είναι άσκηση ενός δικαιώματος. Εκείνοι όμως δεν έκαναν αυτό. Έκαναν κατάληψη ενός χώρου εργασίας και δεν αφήνουν να εισέλθει κανείς. Είναι κατάληψη μίας περιουσίας ενός άλλου. Εμείς λέμε ότι εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην έχουμε καμία δουλειά σε αυτό. Αυτό είναι ενδεχομένως μία παράνομη κατάληψη, μία αυθαίρετη πράξη και η δικαιοσύνη έχει την αρμοδιότητα να το κρίνει. Ωραία. Να δούμε τώρα τι εκπέμπει. Τον κατέλαβαν. Τι εκπέμπει. Εκπέμπουν πρόγραμμα; Όχι. Τι έχουν; Έχουν τη διαμαρτυρία. Ωραία. Έχουν τη διαμαρτυρία για τα δικά τους. Κανείς θα έλεγε ότι εντάξει, μπορούν να πούνε για τα δικά τους, ότι κανείς δεν μας πληρώνει και αυτό το κρατάμε. Αυτό όμως επεκτάθηκε και προς τα άλλα, σε άλλα. Να δούμε αυτό είναι νόμιμο; Είναι παράνομο; Πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα;»

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κο ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

ΥΓ: Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ALTER CHANNEL εδώ στο Μπουρνάζι του Περιστερίου δεν ανέχεται απαγορεύσεις, αυτό ήταν απόλυτα γνωστό όταν το κανάλι εξέπεμπε πρόγραμμα, το δείξαμε με την στάση μας στη συνέχεια, δεν δυσφημίσαμε κανέναν τόσους μήνες, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πειράξει τον εξοπλισμό του σταθμού. Στο ALTER για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες τις Πρωτοχρονιάς υπήρχαν και εργάζονταν άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Η παρουσία μας εδώ ακόμη μας δίνει την «ψευδαίσθηση» ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί και αυτή η «ψευδαίσθηση» γίνεται ΑΙΣΘΗΣΗ όταν θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.
Κε Πρόεδρε του ΕΣΡ σας περιμένουμε εδώ για να μιλήσουμε για όσα μας συμβαίνουν και σίγουρα δεν χρειάζεται η Δικαιοσύνη να πάρει θέση για τον αγώνα μας αλλά, να πάρουμε τους μισθούς για ότι έχουμε προσφέρει και σε ένα λεπτό το alter channel θα είναι και πάλι το ΠΡΩΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
.
ΥΓ2: Καλούμε τις επίσημες συνδικαλιστικές μας ενώσεις: ΕΣΗΕΑ – ΕΤΙΤΑ – ΕΠΗΕΑ να διαψεύσουν άμεσα τα όσα δημοσιεύονται με επίσημε επιστολή τους προς το ΕΣΡ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ