ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Γενική Συνέλευση στον ΔΟΛ μετά τους ελιγμούς Ψυχάρη

Στις «ψυχαρικές καλένδες» το πρόγραμμα υπογραφής ατομικών συμβάσεων - Τι έχουν προτείνει στη διοίκηση οι συντάκτες των ΝΕΩΝ

Εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά τις χθεσινοβραδινές διαβεβαιώσεις του Αντ. Καρακούση ότι αποσύρεται άμεσα κάθε πρόγραμμα ατομικών συμβάσεων και καταστρατήγησης των ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον όμιλο επιχειρήσεων του ΔΟΛ.
Χθες οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί, κλπ.) στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη στην Γενική τους Συνέλευση είχαν αποφασίσει την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βασικά αιτήματα την ανάκληση της περικοπής μισθών κατά 20% και την ανάκληση της απόφασης για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Ο Σταύρος Ψυχάρης μπροστά στην δυναμική αντίδραση των εργαζόμενων έκανε ελιγμό και μέσω του διευθυντή του Βήματος χρύσωσε το χάπι μεταφέροντας στις «ψυχαρικές καλένδες» το πρόγραμμα υπογραφής ατομικών συμβάσεων.
Μετά από όλα αυτά η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί σε νέα γενική συνέλευση σήμερα το μεσημέρι στις 3 για να συζητηθούν οι νέες εξελίξεις. Μένει να δούμε αν..θα δεχτούν τη μείωση των μισθών τους κατά 20% εστω κι αν ο Ψυχάρης δεν επιμείνει σε ατομικές συμβάσεις. Βέβαια παραμένει το πρόβλημα με την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά το αφεντικό του ΔΟΛ προσβλέπει στις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις που γνωρίζει ότι θα είναι σίγουρα ευνοϊκές για τους εργοδότες.

Υ.Γ: Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ οι συντάκτες ως γνωστόν έχουν δικό τους μπαϊράκι και τις περισσότερες φορές αποφασίζουν ξέχωρα και διαφορετικά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ετσι ο εκπρόσωπος τους (με πρόταση προς την διοίκηση) κάνει κατ’ αρχάς αποδεκτές τις μειώσεις με την προϋπόθεση αυτές να είναι κλιμακωτές και σε ένα εύρος της τάξης του 5 έως 12%.