ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ψυχάρης δεν πληρώνει το 15νθήμερο – Προς (νέα) μείωση κατά 15% στο Πρώτο Θέμα

ΣΤΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 20%

Νέα αναστάτωση στην Μιχαλακοπούλου καθώς με e-mail ανακοινώθηκε στους εργαζομένους του ΔΟΛ ότι δεν θα πληρωθούν στις 15 του μηνός (όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα), αλλά θα πάρουν όλο το μισθό τους στο τέλος του μήνα που θα είναι μειωμένος κατά 20% ενώ κάποιοι άρχισαν να καλούνται για υπογραφή των ατομικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας υλοποιώντας απόφαση της γενικής συνέλευσής τους.
Την ίδια ώρα στο Πρώτο Θέμα έγινε συνέλευση των εργαζομένων με αφορμή όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο για περικοπές μισθών της τάξης του 15%. Οι αποφάσεις για περικοπές επιβεβαιώθηκαν από διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της Αποστόλου Παύλου να αντιδράσουν θέτοντας το....(εύλογο) ερώτημα: «πως είναι δυνατόν να γίνονται περικοπές 15% όταν η εφημερίδα είναι μακράν πρώτη σε πωλήσεις και όταν μάλιστα πριν από 6 μήνες είχαν μειωθεί ξανά οι μισθοί κατά 10 %;».
Βάσει αυτών και αν τελικά υλοποιηθεί η απόφαση για νέα μείωση κατά 15%, οι εργαζόμενοι στο Πρώτο Θέμα θα έχουν υποστεί μείωση 25% μέσα σε διάστημα λίγων μηνών…

Και μια καλή είδηση:
η διοίκηση του ΔΟΛ υποχρεούται, βάσει δικαστικής απόφασης, να επαναπροσλάβει τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ) Χρήστο Μαΐδη που η απόλυσή του ήταν καταφανώς εκδικητική και αποτελούσε ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη.