ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Μάνια, ο Φυντανίδης και οι αμοιβές των 50.000 ευρώ το μήνα...

«Η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα, μα ποτέ, ούτε η αδερφή της η Λένα. Ποτέ! Δεν την μαθαίνεις την δουλειά έτσι, στα 50 σου χρόνια. Όταν πρωτοήρθε, μετά τον θάνατο του πατέρα της, ήταν τόσο τρακαρισμένη, κάπνιζε ένα τσιγάρο, έπινε μια μπύρα και κοιτούσε έντρομη, θα έλεγα. Εμ, δεν γίνεται έτσι...»
Αυτά είπε ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης μιλώντας στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του ραδιοφωνικού σταθμού "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα λέγοντας:
«Και μετά της Μάνιας δεν της άρεσε ο ΚΥΡ, δεν της άρεσα εγώ, δεν της άρεσαν άλλοι... Ε, φύγαμε, τί να κάνουμε. Και έβαλε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ διοικήσει εφημερίδα και πάνε κατά διαόλου, τσακώνονται κάθε μέρα εκεί, έχουν χωριστεί σε τρία, τέσσερα στρατόπεδα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν έχει μέλλον αυτή η εφημερίδα. Ή θα κλείσει τελείως ή θα την πάρει κάποιος και θα την ξαναβγάλει, αλλά δεν θα είναι εκείνο που ήταν...».

Σε όλα τα παραπάνω έχει απόλυτο δίκιο ο Φυντανίδης. Η Μάνια εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα (Πολυκανδριώτηδες και λοιπούς). Το maverick της Μίνωος όπως την αποκαλούσαν τότε οι zoornalistas, δεν πήγαινε ποτέ στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας είτε στην Κολοκοτρώνη είτε στο Νέο Κόσμο. Ούτε γνώριζε τίποτε από εφημερίδες και ακόμη..προφανώς δεν θέλει να γνωρίζει. Ισως η «αντισυμβατική Μάνια» θα έπρεπε από την αρχή να μην είχε αναλάβει τέτοιο βάρος. Ισως να έπρεπε να είχε αρνηθεί καθώς όπως λένε κάποιοι «δεν γούσταρε όλο αυτό το συρφετό». Και ίσως να ήταν καλύτερα για αυτή αλλά κυρίως καλύτερα για τους εργαζόμενους.
Βέβαια αυτό που έμαθε καλά η Μάνια όταν πρωτοπήγε στην Ελευθεροτυπία ήταν τα αστρονομικά ποσά που ελάμβαναν πολλά στελέχη του συγχωρεμένου Κίτσου και τα οποία κυμαίνονταν γύρω στις 50.000 ευρώ το μήνα! Ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη και ο επί 31 χρόνια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης...
Σίγουρα λοιπόν δεν δικαιούται να ομιλεί -και μάλιστα να λέει αυτά που λέει - καθώς έχει κι αυτός (ανάμεσα στους άλλους) τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο στην Ελευθεροτυπία με τους εκατοντάδες εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες.

Υ.Γ: Οσο για την μικρή κόρη του Κίτσου, ο Φυντανίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η τέχνη και το θέατρο. Την Ελένη Μακρή έχει ψώνιο με το θέατρο και ποτέ δεν την συγκίνησαν το χρήμα, η δόξα και η δημοσιότητα... Και το έχει αποδείξει.