ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Τα «Νέα» είσαι, βαρύ όνομα, προσέχεις…


Ο τίτλος στο διαδικτυακό θέμα μάς υπόσχεται ότι θα μας αναφέρει ποιος είναι ο γνωστός επιχειρηματίας που έκανε την τρελή πορεία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και «παραβίασε σχεδόν ολόκληρο τον ΚΟΚ στο κέντρο της Αθήνας». Στο κείμενο τού θέματος υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Ότι είναι επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων σε Αθήνα και Μύκονο, ότι το 2005 απασχόλησε τις Αρχές μετά από έφοδο της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών, ότι το 2012 έγινε δολοφονική επίθεση εναντίον του, ότι τα τελευταία χρόνια η διαχείριση των νυχτερινών κέντρων πέρασε στον γιο του, ότι η κόρη του διαπρέπει στον χώρο του μόντελινγκ κ.ά.
Τίποτα από όλα αυτά δεν απαντά στο «Αυτός είναι ο γνωστός επιχειρηματίας» τού τίτλου. Δεν υπάρχει δηλαδή όνομα, υπάρχει σκιαγράφηση. Προφανώς είναι δύσκολο να το γράψεις, αλλά δεν βάζεις στον τίτλο το «Αυτός είναι» όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις, να το αποκαλύψεις.
Και όταν είσαι η ιστοσελίδα των Νέων –περί αυτής πρόκειται – δεν πρέπει να κάνεις φτηνά κόλπα για τα κλικ. Αυτά είναι για τα άλλα, τα μικρά, σάιτ. 


Και, ακόμα, ως Νέα είσαι προσεκτικός στις λεπτομέρειες. Δεν γράφεις άλλη ηλικία στο λιντ του τίτλου (75χρονος), άλλη στο κείμενο (73χρονος) και άλλη όταν δίνει τον λόγο στον Θοδωρή Παναγιώτου αναφέροντας ότι είναι ο «δικηγόρος του 50χρονου οδηγού».
Νέα είσαι, βαρύ όνομα, βαριά ιστορία, προσέχεις…