ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κασσελάκης αυτονομείται, οι «κηδεμόνες» τρέμουν...


Εδώ και λίγο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί έντονη ανησυχία για το πού το πάει ο Κασσελάκης. Ο λόγος, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είναι οι τάσεις «αυτονόμησης» που εμφανίζει τελευταία και η δυσφορία για την κηδεμονία των «προεδρικών» (και όχι «νεοπροεδρικών») στελεχών – που ακόμα και αν η ηγεσία άλλαξε, αυτοί αναγνωρίζουν ως φυσικό αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα και σε εκείνον εξακολουθούν να αναφέρονται. Μόνο που τα κλειδιά του κόμματος, όπως επισημαίνουν κάποια από αυτά τα στελέχη, τα έχει πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με το ταμείο του κόμματος και όλες τις εξουσίες.

Ο Κασσελάκης δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κηδεμονία στην αρχή, καθώς ήταν αμήχανος απέναντι στη νέα κατάσταση και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για αυτόν terra incognita. H αναγνώριση εδάφους δεν του πήρε πολύ χρόνο. Όσο πιο γρήγορα μάθαινε ή νόμιζε –σε κάποιες περιπτώσεις– ότι μάθαινε, τόσο περισσότερο ήθελε να ξεφορτώνεται τα δανεικά δεκανίκια και τις οδηγίες χρήσης που είχε λάβει.

Βέβαιος ότι το προσωπικό του στυλ θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο, πλέον δεν δέχεται πολλές υποδείξεις και τις περισσότερες φορές κάνει αυτό που θέλει. Αλλά όχι πάντα. Στα επικοινωνιακά έχει επιβάλει τον δικό του τρόπο. Δέχεται όμως συμβουλές για αναφορές σε ρήσεις του Μάο και του Βελουχιώτη, όταν του φαίνονται κι εκείνου έξυπνες και νομίζει ότι τον κάνουν να φαίνεται πιο σοφιστικέ ή αριστερός.

Το όνειρο της Ευρωβουλής

Ο Κασσελάκης, από τη στιγμή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος, ήθελε να γίνει και βουλευτής. Ήλπιζε ότι όσοι ήταν πάνω από αυτόν στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και κυρίως όσοι είχαν εκλεγεί, θα δέχονταν να παραιτηθούν για να ορκιστεί βουλευτής ο ίδιος. Και του φαινόταν λογικό. Αυτό δεν συνέβη όμως, αντιθέτως εισέπραξε άρνηση από όλους. Τότε ήταν που διέψευσε ότι τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο, όμως οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο ξέρουν πως αυτό δεν ισχύει.

Σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του, φαίνεται ότι αποφάσισε να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρωβουλή. Θεώρησε βέβαιο πως αν έβαζε υποψηφιότητα, θα εκλεγόταν και κατά πάσα πιθανότητα το εκτίμησε σωστά. Όταν επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, λέγεται ότι αυτό έγινε στόχος για εκείνον, εξού και οι σχετικές διαρροές που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ.

Πρόσφατες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση του Τσίπρα, ο οποίος τον εμπόδισε. Αυτή δεν ήταν μία οδηγία που δέχθηκε ασμένως, καθώς επιθυμούσε διακαώς να πάει στις Βρυξέλλες, αλλά υποχώρησε, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν θα πάει στο ευρωκοινοβούλιο. Το περιστατικό αυτό μαζί με μερικά ακόμα φέρεται να του προκάλεσαν έντονο στρες, καθώς πληροφορήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλίες του με στελέχη τον αντιμετωπίζει ως πρόεδρο με ημερομηνία λήξης αυτή των ευρωεκλογών.

- διαβάστε ολόκληρο το θέμα της Βασιλικής Σιούτη στο lifo.gr με τίτλο «Ο Κασσελάκης αυτονομείται και οι κηδεμόνες τρέμουν» (ΕΔΩ)