ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ζούλας δεν επέτρεψε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην πρώτη γνωριμία με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο


Κρουασάν, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και…συμπάθεια στην πρώτη γνωριμία με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη. Παρόλα αυτά δεν επιτράπηκαν οι ερωτήσεις από δημοσιογράφους του ραδιοτηλεοπτικού ρεπορτάζ.
«Αυτή δεν είναι συνέντευξη τύπου, αλλά συνάντηση γνωριμίας. Δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις, αν και ξέρω ότι θέλετε να ρωτήσετε πολλά για την ΕΡΤ. Σήμερα είμαστε εδώ για να γνωρίσετε την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ΕΡΤ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου», ξεκαθάρισε από την αρχή ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Κωνσταντίνος Ζούλας.
Ήταν ενθουσιασμένος επειδή εν τέλει η κυρία Κασκανιώτη αποδέχθηκε την πρόταση που τής έκανε στις 5 Σεπτεμβρίου και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση που αποδέχθηκε την εισήγηση του. Τόνισε ότι η κυρία Κασκανιώτη αναλαμβάνει καθήκοντα για μεταβατική περίοδο ενός εξαμήνου, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης κάλυψης της θέσης, με την ελπίδα να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της διοικητικής ομάδας της ΕΡΤ.
Ο ίδιος σημείωσε πως από το νέο έτος, όταν θα είναι έτοιμος ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα υπάρχει ενημέρωση και θα δοθούν απαντήσεις για όλα.

Το νέο masterplan για την ΕΡΤ έχει δύο κύριους άξονες: Επένδυση και ενίσχυση του ΕΡΤNews και εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του ERTFLIX.
Λαλίστατος για τα επιτεύγματα που αφορούν στην δωρεάν OTT o πρόεδρος Ζούλας. Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της Hybrid TV- πρόγονο του ERTFLIX- η οποία είχε 5.000 επισκέψεις ημερησίως, ενώ το περασμένο Σάββατο χάρη στη σειρά «Έρημη χώρα» είχε 597.000 επισκέψεις.
Το τελευταίο δίμηνο η πλατφόρμα διαρκούς ρόης περιεχομένου της ΕΡΤ ξεπέρασε τα 12 εκατ. επισκέψεις σε μηνιαία βάση.
Και με στοιχεία για την κινητικότητα στην OTT της ΕΡΤ φαίνεται ότι έξι στους δέκα δεν την επισκέπτονται μέσω τηλεόρασης αλλά από κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο πεδίο αυτό θα καταθέσει τεχνογνωσία και εμπειρία η Κατερίνα Κασκανιώτη, όπως είπε, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την «επόμενη μέρα» της πλατφόρμας της ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ είναι σταθερή αξία. Είναι ένα πολύτιμο brand. Αλλάζει το παράδειγμα με εξαιρετικό ποιοτικό πρόγραμμα και τεχνολογία αιχμής», σημείωσε η κ. Κασκανιώτη η οποία εμφανίστηκε αποφασισμένη να συμβάλλει με τα εφόδια της στην ανάπτυξη του ERTFLIX, του ΕΡΤNEWS, το οποίο κατά ΕΡΤικούς κύκλους, από το νέο έτος θα εκπέμπει από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2.