ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ερχονται αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα της ΕΡΤ - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση


Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ΕΡΤ εφαρμόζονται βάσει προγράμματος και μόνον χρονικοί επαναπροσδιορισμοί, όπως φαίνεται, επηρεάζουν ειλημμένες αποφάσεις. Η κανονικότητα στα διοικητικά της κρατικής ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης θα αποκατασταθεί με την Κατερίνα Κασκανιώτη ως διευθύνουσα σύμβουλο, η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου.
Το τυπικό της διαδικασίας ρυθμίστηκε με νέα νομοθεσία που πέρασε η κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα διορισμού, σε μεταβατικό στάδιο, ως την τελική -τυπική- επιλογή η οποία έπεται της προκήρυξης διαγωνισμού-πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ.
Για το λόγο αυτό η παρουσίαση του νέου επιτελικού στελέχους της ΕΡΤ, με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς η κρίση της είναι γνωμοδοτική.
Παράλληλα μένει η επιλογή των προσώπων που προορίζονται για μέλη του ΔΣ της εταιρείας, έπειτα από την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Νίνο Ελματζιόγλου. Λέγεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει προτείνει στην κυβέρνηση «βραχεία λίστα» επτά ατόμων.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται κατά εκτιμήσεις ότι θα μεταθέσει χρονικά προς τα «πίσω», αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα προαποφασισμένα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ. - από topontiki.gr