ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ο δημοσιογράφος που έγινε ντελιβεράς...


...και έγραψε βιβλίο

Οταν η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εφημερίδα έκλεισε, ο Σάκης Αποστολάκης έπειτα από 35 χρόνια δημοσιογραφίας,έμεινε άνεργος όπως όλοι. Μη έχοντας την "πολυτέλεια" να παρατείνει την ανεργία του περιμένοντας μήπως παρουσιαστεί κάποια δημοσιογραφική δουλειά, στράφηκε στο delivery. Tο μόνο που ήξερε να κάνει ήταν το ρεπορτάζ και το να οδηγεί μηχανάκι, οπότε η μόνη επιλογή που είχε ήταν να εργαστεί ως ντελιβεράς. Το πρώτο κείμενο προέκυψε από το σοκ που υπέστη από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω του που, όταν απολύθηκε, έκαναν σαν να μην τον ξέρουν αλλά και οι περίεργες συμπεριφορές πελατών.
Συνδυάζοντας το ρεπορτάζ με τη νέα επαγγελματική του ταυτότητα, αρχίζει να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το “Ημερολόγιον Ντελίβερι”, ένα χιουμοριστικό και πρωτότυπο ρεπορτάζ που αποτελεί καταγραφή και σχολιασμό των κωμικοτραγικών επεισοδίων που αντιμετωπίζει στην εργασία του, τόσο από τους ιδιόρρυθμους πελάτες όσο και από τους εργοδότες του.
Ως γνωστόν τις εμπειρίες του από διανομές και διαδρομές στη Θεσσαλονίκη τις έκανε βιβλίο: "Ημερολόγιον Nτελίβερι" – Εκδόσεις Ατρειδών Κύκλος.