ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών (και πόσο «κεντρώα» είναι πια η Νέα Δημοκρατία;)


Κανονικά τώρα την έρευνα του Ινστιτούτου Eteron τη λένε «Ακτινογραφία της Ακροδεξιάς», αλλά εγώ αλλού βρήκα τα πιο χρήσιμα τα συμπεράσματα. Στο πόσο κεντρώο κόμμα είναι πλέον η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, στο πόσο έχει μετατοπισθεί προς τα δεξιά το ΠΑΣΟΚ, στο αλλοπρόσαλλον της υποστήριξης Ισραήλ και Παλαιστινίων, στα “ναι” για τη θανατική ποινή, στο “βεβαίως” για τις γυναίκες που πρέπει να είναι μανούλες, ένα σωρό ωραία έχει η δημοσκόπηση και η Χρυσή Αυγή είναι στη μπουζού. Οπότε δεν θα μείνουμε στις εγκληματικές οργανώσεις, άλλωστε ο κόσμος τις απορρίπτει, αλλού θα πάμε για πιο νόστιμα.

Και ξεκινώ αμέσως γιατί άμα το ρίξω στην πολλή την πάρλα θα μου τραβήξει τ’ αυτιά ο θείος Τάκης. Αρχινάμε με τη Νέα Δημοκρατία που έχει ενθυλακώσει (αθάνατε Γιώργο Κουρή!) τον χώρο του κέντρου, πράγμα το οποίον αποδείχθηκε αφενός στις εκλογές και επιβεβαιώνεται αφετέρου από την έρευνα του Eteron. Βλέπε αρχικώς την ερώτηση «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα που θα εκφράζει τις αξίες της ορθοδοξίας και τα συμφέροντα των Ελλήνων χριστιανών ορθόδοξων», ερώτηση λυδία λίθο σαν να λέμε για την εθνικοφροσύνη και τον πατριωτισμό της δεξιάς παρατάξεως.
Ναι λένε σε ποσοστό 81,4 % οι ψηφοφόροι της Νίκης,
σε ποσοστό 72,4 % οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και
σε ποσοστό 70,0 % οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών.
Αναμενόμενο; Αναμενόμενο, φυσικά.

Όπως αναμενόμενα είναι τα σχετικώς ελάχιστα «ναι» από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (8,7 %) και του ΚΚΕ (11 %), τα περιμέναμε ρε φίλε.
Εκείνο, πάλι, που δεν περιμέναμε είναι το μόλις 31,8 % των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που λέει «ναι» στο ελληνορθόδοξο ερώτημα, ενώ το μάλλον κολοσσιαίο 61 % λέει «όχι»! Χειροκροτάει ο Κώστας Σημίτης, κλείνει το ματάκι στους βενιζελικούς ο όχι και τόσο φανατικός θιασώτης του καραμανλισμού Κυριάκος Μητσοτάκης

Θέλετε και δεύτερη απόδειξη για την μετάλλαξη της ΝΔ; Σας την έχω!
Ενώ οι ψηφοφόροι της Νίκης, της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών δεν γουστάρουν τους γάμους ομοφύλων (μόλις 26 %, 21 % και 18,3 % λέει αντιστοίχως «ναι»), και θα περίμενε κανείς κάπου κοντά να είναι και όσοι έριξαν το κουκί στη Νέα Δημοκρατία, έχουμε εν τέλει Κίντερ έκπληξη:
Ποσοστό 46,2 % απαντάει «ναι», έναντι 49,8 % που απαντάει «όχι»!

Αν αυτό δεν αποδεικνύει κεντρώα στροφή (μη σου πω κεντρώα προσήλωση), δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να την αποδείξει…
Πάμε, όμως, και στα υπόλοιπα που σας υποσχέθηκα. Στη δεξιά μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ, ας πούμε, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τριπλάσιοι σε ποσοστό ψηφοφόροι του κόμματος είναι υπέρ της ορθοδόξου κυβερνητικής πολιτικής και της επαναφοράς της θανατικής ποινής σε σχέση με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Και τριπλάσιοι, πάλι, λένε «όχι» στους γάμους των ομοφύλων!

Όσο για το Ισραήλ, το υποστηρίζουν οι Νεοδημοκράτες (43,7 %), οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης (26,6 %) των Σπαρτιατών (22 %) και του ΠΑΣΟΚ (21,1 %), ενώ κοντά στους Παλαιστίνιους στέκονται εκείνοι κι εκείνες που ψήφισαν ΚΚΕ (64,6 %), ΣΥΡΙΖΑ (58,7 %) και Πλεύση Ελευθερίας (32,8 %).
Τέλος, την επαναφορά της θανατικής ποινής τη θέλουν κυρίως όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες (85,6 %), Ελληνική Λύση (68,5 %) και Νίκη (52,2 %), ενώ κόντρα πάνε όσοι έριξαν το κουκί στον ΣΥΡΙΖΑ (67,0 %), στο ΚΚΕ (63,5 %) και στο ΠΑΣΟΚ (52,6 %).

Υ.Γ.: Και οι μανούλες; Μην ανησυχείτε, δεν τις ξέχασα τις μανούλες!
Εδώ, λοιπόν, βρισκόμαστε στην «οικογένεια» του τίτλου, με όσους και όσες ψήφισαν τα εξόχως συντηρητικά κόμματα να υποστηρίζουν πως ο κύριος ρόλος μιας γυναίκας πρέπει να είναι εκείνος της μητέρας:
Ελληνική Λύση λέει «ναι» ποσοστό 67,7 %, Σπαρτιάτες λέει «ναι» ποσοστό 64,7 % και Νίκη λέει «ναι» ποσοστό 53,7 %.
Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι αλλού, στα προοδευτικά κόμματα. Ουκ ολίγοι εκ των ψηφοφόρων τους πιστεύουν στο μανουλιστάν:
ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» ποσοστό 36,5 %, ΚΚΕ λέει «ναι» ποσοστό 25 % και ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» ποσοστό 24,9 %.
Πράγμα το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι εκείνο εκεί το τραγούδι του Lennon για τη γυναίκα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο…

Χρήστος Ξανθάκης