ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Επιλεκτικές ευαισθησίες της κυρίας Σακελλαροπούλου;


Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η 25η Νοεμβρίου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να προχωρά σε σχετική δήλωση μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Στην ανάρτησή της λοιπόν, η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που «διογκώνεται» και αναφέρθηκε σε διάφορες εκφάνσεις του. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την αγριότητα που παίρνει η βία κατά των γυναικών στις εμπόλεμες ζώνες, δίνοντας και συγκεκριμένα (πρόσφατα) παραδείγματα, «λησμονώντας» ωστόσο να συμπεριλάβει κάτι πολύ βασικό.
Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «τρομακτική αγριότητα κατά των γυναικών στις εμπόλεμες ζώνες, όπως συνέβη στην Ουκρανία, όπως είδαμε πρόσφατα να συμβαίνει στην αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά αμάχων στο Ισραήλ».
Είναι εμφανές ότι η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε μονομερώς σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, καθώς παρέλειψε να συμπεριλάβει στο σχόλιό της τις φονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνιων αμάχων. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τους 12.800 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα από την έναρξη των συγκρούσεων στις 7 Οκτωβρίου του 2023, οι 3.500 είναι γυναίκες.